Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Zorgplicht onder verzekeraars blijft moeizaam

Dinsdag 18 augustus 2020 07:11Margot Boesveld
Wat verwacht jij eigenlijk van jouw verzekeringsadviseur?

Wat verwacht jij eigenlijk van jouw verzekeringsadviseur?

Het klachteninstituut KIFID heeft de laatste jaren enkele uitspraken gedaan over zorgplicht bij de ORV. Die hebben in de branche veel vragen opgeroepen over hoe ver de zorgplicht reikt. De Vastelastenbond geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen. 
  • Heeft een adviseur de plicht om consumenten te informeren als er mogelijk goedkopere alternatieven op de markt komen, die destijds niet en nu wél beschikbaar zijn? 
  • Moeten verzekeraars premieverlagingen ook beschikbaar stellen aan hun bestaande klanten?

Zorgplicht verzekeringsadviseur | waar geldt dat allemaal voor? 

Verzekeringsadviseurs hebben de zorgplicht om periodiek aandacht te besteden aan de verzekeringen die hij in zijn portefeuille heeft. Deze taak is veelomvattend. Het uitgangspunt is dat een tussenpersoon de zorg dient te verlenen die van een redelijk bekwaam en redelijk handelend tussenpersoon mag worden verwacht. Dat betekent dat de werkzaamheden niet ophouden na het afsluiten van een verzekering. Gedurende de looptijd van de verzekering wordt van de adviseur een actieve en voortdurende omgang verwacht. Hierbij is van belang dat de adviseur steeds nagaat of de verzekeringsproducten passend zijn. Dat kan dus op het gebied van premie, dekking, wijzigingen in polisbladen etc.  Wij (Vastelastenbond) vinden dat een verzekeringsadviseur het de betalende klant verplicht is om hem/haar hiervan op de hoogte te brengen. Dat kan middels een brief, een e-mail of een telefonisch gesprek. Hoe een adviseur moet handelen is afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het geval. Maar niets doen is uit den boze. 

"Ga om met de klanten zoals je zelf behandeld zou willen worden.": Zuleyha Kaynas, verzekeringsadviseur Vastelastenbond.

Wat verwacht jij eigenlijk van jouw verzekeringsadviseur? 

Wij vinden dat een adviseur alert moet zijn en ook bereid moet zijn een duit in het eigen zakje te doen. Dat zien we in de praktijk niet vaak terug. En hier wordt het moeilijk. Dat komt door het provisiestelsel in de verzekeringsbranche. Hoe duurder jouw verzekering, hoe hoger de provisie voor jouw tussenpersoon. Dat is natuurlijk raar, omdat het de prikkel weghaalt om jouw op de hoogte te brengen van een premiedaling. 

Wat ons betreft is er één regel die het leven van de adviseur wellicht makkelijker maakt. Zoals veel adviseurs vaak zeggen, is het geven van (verzekerings)-advies een mensenvak. Precies dat menselijke helpt bij het invullen van de zorgplicht. Ben je het met ons eens? Neem dan een contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Meer weten over onze manier van werken? Bekijk dan eens de service Verzekerd Zonder Zorgen

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Top 3 claims inboedelverzekering. Welke schade komt in jouw gemeente voor?

Meest voorkomende schades woning (inboedel en opstal verzekering)

Donderdag 13 augustus 2020 08:53

Welke schades komen in jouw gemeente het meest voor? Welke schades komen het meeste voor in huis? Diefstal, brand of waterschade. De Vastelastenbond brengt de meest voorkomende schades in kaart. Deze...

Lees meer
Storm op komst! Wat dekt jouw verzekering? Huis verzekerd bij blikseminslag of nevenschade

Onweersbuien op komst. Veel schadeclaims verwacht.

Woensdag 12 augustus 2020 08:15

Storm op komst! Het is al een paar dagen tropisch weer. Hoe warmer het wordt, hoe groter de kans op onweer en bliksemontladingen. Hoe groter de kans op schade door blikseminslag of stormschade.&...

Lees meer
Reisverzekering doorlopend of kortlopend, schade melden reisverzekering.

Moet ik schade op vakantie direct melden?

Dinsdag 17 augustus 2021 08:17

Heb je schade op vakantie? Wacht bij voorkeur niet totdat je thuis bent met het indienen van de claim. Meld de schade of diefstal op vakantie zo snel mogelijk bij je reisverzekeraar. Dit kan door te...

Lees meer
Caravanverzekering is niet verplicht. Een camperverzekering wel.

Camperverzekering: Alles over je camper of caravan verzekeren.

Vrijdag 03 juli 2020 10:14

Verwachting: 2020 wordt het meest succesvolle camperjaar ooit. In juni 2020 werden er 84 procent méér nieuwe campers geregistreerd ten opzichte van vorig jaar. Ook de caravan is populair: de v...

Lees meer