Woningcorporaties kiezen niet voor nul-op-de-meterwoningen

Publicatie datum: Woensdag 06 februari 2019 15:14:23

Nul-op-de-meterwoningen zijn te duur voor veel Nederlandse woningcorporaties, dat blijkt uit onderzoek onder honderden corporatiebestuurders.

De bestuurders willen graag verduurzamen, maar in veel gevallen is een nul-op-de-meterwoning niet mogelijk of efficiënt. Ze richten zich daarom vaak op een woning met energielabel B. Tevens verwachten ze dat de kosten hoger zijn dan eerder geschat.

De komende jaren houden corporaties zich vooral bezig met het isoleren van woningen en het installeren van zonnepanelen. Opvallend is verder dat 44 procent van de ondervraagde bestuurders aangeeft dat hun corporaties het gasverbruik terug willen dringen door zuinigere CV-ketels te plaatsen en nog niet aan warmtepompen of warmtenetten denken.

Woningcorporaties willen er bovendien voor zorgen dat de huren niet omhoog gaan. Bijna de helft van de ondervraagden ziet dat als het belangrijkste uitgangspunt.

Nederland telt circa 325 woningcorporaties. Samen beheren ze bijna 2,4 miljoen huurwoningen.

(bron: Nu.nl)

Share thisShare this

Daniel reageerde op Donderdag 07 februari 2019 20:38:10

Prima overweging van de corperaties, en zeker omdat een gemiddeld huishouden de kosten die het met zich meebrengt niet of nauwelijks kan veroorloven.