Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

Moet ik schade op vakantie direct melden?

Dinsdag 17 augustus 2021 08:17Margot Boesveld
Reisverzekering doorlopend of kortlopend, schade melden reisverzekering.

Reisverzekering doorlopend of kortlopend, schade melden reisverzekering.

Heb je schade op vakantie? Wacht bij voorkeur niet totdat je thuis bent met het indienen van de claim. Meld de schade of diefstal op vakantie zo snel mogelijk bij je reisverzekeraar. Dit kan door telefonisch contact op te nemen met je reisverzekering. Zorg dat je de noodnummers bij de hand hebt. Je kunt de schadeclaim indienen door een schadeformulier of de app van de reisverzekeraar te gebruiken. De OHRA reisverzekering heeft een app, FBTO heeft een alarmcentrale en ook WhatsApp. 

Polisvoorwaarden reisverzekering

Er wordt veel gefraudeerd met schades op vakantie. Of je recht hebt op een vergoeding hangt af van de schade, de polisvoorwaarden van je (doorlopende) reisverzekering. En die polisvoorwaarden kunnen flink verschillen. Let goed op de maximale reisduur en de dekking. Vooral bij smartphone schade en laptops (mobile devices) hanteren verzekeraars andere voorwaarden. Bij de FBTO heb je een eigen risico van € 50,-. Centraal beheer en Alliance Direct hanteren een maximale vergoeding van € 300,- of € 500,- voor mobile devices. Ook de omstandigheden waarin de schade is ontstaan zijn belangrijk bij dekking. Je leest er alles over in ons blogbericht: Schade op vakantie, zo zit het.

Bewijs het!

  • Bewaar de (kopieën van) aankoopbewijzen zorgvuldig, zodat je het kan bewijzen.
  • Maak foto’s van de situatie of schade om voor de verzekeraar duidelijker te maken onder welke omstandigheden de schade of diefstal plaatsvond.
  • Maak je extra kosten als gevolg van de schade of diefstal van je bagage? Bijvoorbeeld voor nieuwe kleren of voor een taxi naar het politiebureau om aangifte te doen? Bewaar hier dan bonnetjes van. Deze kosten kun je vaak ook weer claimen bij je reisverzekeraar.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering? 

Ga je langer dan 3 weken per jaar op vakantie? Dan kun je al beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Wil je weten waar je nog meer op moet letten bij het kiezen van een reisverzekering? Lees dan ons blog: reisverzekering, hier moet je op letten. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Caravanverzekering is niet verplicht. Een camperverzekering wel.

Camperverzekering: Alles over je camper of caravan verzekeren.

Vrijdag 03 juli 2020 10:14

Verwachting: 2020 wordt het meest succesvolle camperjaar ooit. In juni 2020 werden er 84 procent méér nieuwe campers geregistreerd ten opzichte van vorig jaar. Ook de caravan is populair: de v...

Lees meer
Welke schade moet je op welke verzekering verhalen? Medische kosten op vakantie? Reisverzekering of zorgverzekering. Overzicht van verzekeringen en dekking per schade

Zo zit het met je reisverzekering. Schade op vakantie? Zo werkt je verzekering.

Dinsdag 30 juni 2020 14:44

Zo zit het met je reisverzekering. Hoe zit het met diefstal of medische kosten op reis? We hebben een overzicht van welke schade je op welke verzekering kan verhalen en waar je op moet letten. Ver...

Lees meer
Zo regel je reisverzekering voor zomervakantie

5 meest voorkomende schades op vakantie (in eigen land)

Vrijdag 09 juli 2021 07:31

Voor een vakantie in het buitenland is het heel logisch om een reisverzekering te hebben. Maar ook voor een vakantie in eigen land (staycation) is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. ...

Lees meer
Ben je tussen de 18 en 24 jaar en wil je graag je auto goed verzekeren, maar niet tegen een torenhoge premie? Lees dan de volgende tips.

Autopremie voor jongeren 'onbetaalbaar'

Vrijdag 26 juni 2020 15:07

De premies voor de autoverzekering schieten door het dak. Al helemaal voor jongeren. Ben je tussen de 18 en 24 jaar, dan betaal je voor een WA-verzekering ruim 400 euro meer dan in 2018. Dat is een s...

Lees meer