Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De prijs van aardgas is afhankelijk van het gastarief in het contract bij de energieleverancier die uw gas aanbiedt. Daarnaast gelden voor de prijs van aardgas ook regionaal afhankelijke netwerkkosten. Hoe verder u bij het Groningse gasveld vandaan woont, hoe hoger uw regio afhankelijke gaskosten.

U kunt besparen op aardgasprijzen door over te stappen naar een voordeligere gasleverancier. Bekijk hier alle energie prijzen van aardgas.

Wat te doen bij stijgende/dalende aardgasprijzen?

In het geval van sterke dalingen dan wel stijgingen op de inkoopmarkt voor aardgas, adviseert de Vastelastenbond haar achterban het volgende:

Stijgende prijs van aardgas:

Bij stijgende aardgasprijzen in de markt, adviseert de Vastelastenbond het vastzetten van uw gastarief voor meerdere jaren. Dit kan bijvoorbeeld voor twee of drie jaar. Zo bent u verzekerd van een vaste prijs en blijft u verdere prijsstijgingen voor. 

Aanmelden 3 jaar vaste prijs

Dalende prijs van aardgas:

Bij dalende aardgasprijzen adviseert de Vastelastenbond te kiezen voor één jaar vaste prijscontracten voor aardgas. Dit kan gemakkelijk via de Switch Service. 

Waarom niet kiezen voor een variabel gastarief bij een dalende inkoopprijs, zult u misschien denken? Omdat variabele contracten bij aanvang duurder zijn dan onze 1-jaar-vast contracten leveren onze 1 jaar vast contracten steevast méér besparing op dan variabele gascontracten.

Aanmelden 1 jaar vaste prijs

Variabel contract? Let op uw gasprijs!

Als u momenteel een variabel contract voor energie afneemt – en/of nog nooit eerder overstapte van energieleverancier – dan is de kans dat u te veel betaalt per m³ gas levensgroot. Neem daarom contact op met Vereniging de Vastelastenbond, of maak zelf een vergelijking van de variabele gastarieven met de gastarieven via ons inkoopcollectief. Wij helpen u vrijblijvend met een vergelijkingsberekening o.b.v. uw gasverbruik, en helpen u graag aan alle informatie over een eventuele overstap.

energie prijs berekenen