Voor energie bezuinigen kunt u als consument zelf veel doen. Iedere energie bezuiniging levert u ook een besparing op uw energie nota. Lees hier de Vastelastenbond energiebezuinigingstips en bespaar op uw energie kosten!

Bezuinigen op energieverbruik

Een erg doeltreffende manier van besparen op uw energiekosten is simpelweg minder energie verbruiken. U kunt dit op de volgende manieren bereiken:

  1. Vervang energie-slurpende apparatuur: onder meer verouderde koelkasten, vriezers, wasmachines, drogers, (combi)ketels en gaskachels kunnen - al dan niet ongemerkt - erg veel energie verbruiken. De aanschaf van nieuwe apparatuur kan in dat geval een slimme investering zijn. Hier vindt u een overzicht van de energieverbruiken van de apparaten.

  2. Gebruik Tijdschakelaars: sluit apparatuur die op stand-by stand blijft staan aan op stekkerblokken met tijdschakelaars. Zo kunt u de apparaten op vaste tijdstippen helemáál uitschakelen i.p.v. de energie verbruikende stand by modus.

  3. Wees bewust met energie: een beetje bewust omgaan met energie kan al een mooie besparing opleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld:

  • Een timer zetten als u gaat douchen

  • Alle lampen uitzetten in vertrekken waar niemand is

  • Een warme trui aantrekken in plaats van de verwarming aan te zetten

  • Opladers van telefoons, laptops en andere apparatuur uit het stopcontact te halen als u deze niet gebruikt…

Wilt u meer weten over energie bezuinigen, of heeft u zelf tips om energie mee te besparen? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Bezuinigen op energietarieven

Naast minder energie verbruiken, is het ook belangrijk dat u zo min mogelijk betaalt voor de energie die u wél verbruikt. Daarom biedt de Vastelastenbond u graag een energiecontract met collectieve korting aan, dat bovendien volledig aansluit op uw verbruik én persoonlijke voorkeuren. U kunt als gratis lid namelijk kiezen uit verschillende energiecontracten:

Sluit u dus vandaag nog aan bij hét consumentencollectief van Nederland!

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?