Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 500,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

Hoe bespaar je energie? Energie besparen kun je op de volgende manieren doen: goedkoper energiecontract afsluiten, aanbrengen van isolerende maatregelen in jouw woning,  subsidies aanvragen of het aanschaffen van zonnepanelen, een warmtepomp, zonneboiler of pelletkachel.

Daarnaast kun je honderden euro’s per jaar besparen met onze kleinere bespaartips. De belangrijkste tips om energie te besparen vindt je op deze pagina.

Goedkoper energiecontract

Hoge welkomstkortingen, cadeau's en lage tarieven worden door energieleveranciers ingezet om je klant bij hen te maken. Vaak loont het niet om voor langere tijd klant te blijven. Dit hangt natuurlijk ook nauw samen met de omstadigheden op de energiemarkt. De Vastelastenbond helpt haar klanten om voor het beste energiecontract te kiezen. Daarbij wordt gekeken naar je verbruik, je persoonlijke situatie en je (toekomstige) huishouden.

Energieverbruik verlagen

Veel huishoudens beseffen niet dat er veel winst te behalen valt met hoe je thuis je energieverbruikt. Er zijn verschillende manieren om te besparen op je energierekening. Soms grote besparingen, anderen leveren wat kleinere besparingen op. Maar alles helpt om zo efficient mogelijk met je energie om te gaan. Met onze tips verlaag je gemakkelijk jouw energieverbruik. Lees nu onze bespaartips

Zelf opwekken met zonnepanelen

Energie opwekken zorgt voor een verlaging van het energieverbruik en dus de jouw energierekening. Bespaar zo tot honderden euro's per jaar. Voor het opwekken van energie gebruiken de meeste mensen zonnepanelen. Zo wek je op een milieuvriendelijke manier energie op. Tegenwoordig is het ook steeds polulairder om je elektrische auto thuis op te laden en ook dan bieden zonnepanelen uitkomst. 

Wek je meer op dan je nodig hebt? Dan kun je dit terugleveren aan de energiemaatschappij. Zo verdien je geld met het opwekken van energie. Deze regeling verandert wel vanaf 2023.

Energieslurpers

Wat zijn de energieslurpers in jouw huishouden en hoe kan je makkelijk (en goedkoop) energie besparen? Meer weten over het verbruik van apparaten in kWh en prijs? Bekijk ons totaaloverzicht van de stroomverbruikers.  Zo krijg je gemakkelijk meer grip op jouw energierekening.

Besparen op gasverbruik

Wist je dat je in de wintermaanden 70% van het gas verbruikt? En dat gas ook nog eens veel duurder is dan stroom? Ja kan dus snel veel besparen op jouw energierekening door alleen al naar het gedeelte gas te kijken. Ook hier kun je zelf in betekenen. Wist je dat je tijdens een gemiddelde douchebeurt van 10 minuten ongeveer 10 liter water verbruikt. Om dit water te verwarmen is ongeveer 0,4 m3 gas nodig. Korter douchen levert een flinke besparing op. Ook met een spaardouchekop bespaar je bijna 50 m3 gas. Dat is tussen de 50 en 60 euro. 
Je kan dus zelf veel energiebesparende maatregelen treffen om het verbruik naar beneden te krijgen. De Vastelastenbond heeft een aantal handige bespaartips voor jou op een rijtje gezet. 

Energie besparen tips

Je kan ook nog op andere manieren energie besparen. 
  • Ook de stand-by kan uit! Trek de stekker van het apparaat uit het stopcontact of gebruik een stand-by-killer.
  • GSM opgeladen? Oplader uit het stopcontact! Dit geldt overigens voor alle opladers.
  • Vervang oude apparaten en houdt hierbij rekening met deze grootverbruikers
  • Vervang de lampen door ledlampen.
  • Gebruik een (tijd)schakelblok. 
  • Plaats tochtstrips en houdt de warmte in huis.
  • Zet de temperatuur van de thermostaat nooit lager dan 16 graden en niet hoger dan 21.
  • Douche korter
  • Maak uw huis energiezuiniger met energiebesparende maatregelen, zoals vloer-, plafond of dakisolatie.
  • Bel met de Vastelastenbond en ontvang gratis persoonlijk advies over besparen op energie.