Gasunie Transport Services B.V. (GTS) is de beheerder van het landelijk gastransportnet in Nederland. GTS is verantwoordelijk voor de aansturing van het gastransport en de ontwikkeling van het binnenlandse gastransportnet en de bijbehorende installaties.

Kosten gas transport

Om het gasnetwerk veilig, up-to-date en zo veel mogelijk storingsvrij te houden betaalt elke afnemer van gas jaarlijks netwerk- & transport kosten voor aardgas.

Een deel van deze betalingen komt via uw energieleverancier terecht bij Gasunie Transport services bv. De meeste leveranciers presenteren deze netwerk kosten tegenwoordig op de jaarrekening voor energie. De transportkosten zijn dus voor de meeste mensen een onderdeel van het maandelijkse voorschot dat aan ze de energie leverancier betalen. In uitzonderlijke gevallen ontvangt men aparte rekeningen voor energie en netwerk kosten.

Vragen over gastransport?

U kunt voor vragen over gastransport en de kosten daarvan zich richten tot de volgende partijen:

  1. Uw energieleverancier

  2. Uw netwerkbeheerder

  3. Vereniging de Vastelastenbond

Bereken energiekosten inclusief gastransport

bereken via Vereniging de Vastelastenbond eenvoudig alle gastransport kosten voor uw verbruik in uw postcode.

Bovendien vergelijkt én sluit u collectief voordelige energiecontracten af met klantgerichte voorwaarden en de uitgebreide service waar wij inmiddels om bekend staan.

Meer weten over de opties voor energie en energielevering via inkoopcollectief Vereniging de Vastelastenbond? Klik dan op onderstaande links voor meer informatie: