Een leveringsbedrijf is een ander woord voor energieleverancier. Door de liberalisering van de energiemarkt in 2004 zijn er een groot aantal nieuwe aanbieders van aardgas en elektriciteit bijgekomen. Particulieren maar ook zakelijke afnemers kunnen sinds de liberalisering gemakkelijker switchen tussen energieaanbieders. 

Meer leveringsbedrijven sinds liberalisering

Het overstappen weliswaar vergemakkelijkt, maar door de vele nieuwe aanbieders en nieuwe soorten energiecontracten met alle denkbare weggevertjes en marketingtrucs eromheen, is het goed vergelijken van alle contracten bijna een exacte wetenschap geworden.

Mede om deze reden biedt Vereniging de Vastelastenbond als onafhankelijk inkoopcollectief en belangenbehartiger een handige rekentool aan. Hiermee vergelijkt u de tarieven van uw energieleverancier met de energietarieven die in samenwerking met vertrouwde energieleveranciers worden aangeboden. Zo kunt u gemakkelijk uw energieprijs berekenen.

Hulp bij kiezen energieleverancier

Wilt u persoonlijke hulp en/of advies bij het selecteren van het juiste energiecontract? In dat geval helpen de medewerkers van Vereniging de Vastelastenbond u graag verder.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers:

Ook als u bijvoorbeeld niet tevreden bent over uw huidige energie leveringsbedrijf, of u als u een aanbieding heeft ontvangen van een leverancier waarvan u niet zeker weet of deze voordeel voor u oplevert, helpen wij u graag verder.