Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

De liberalisering van de energiemarkt is in 2004 doorgevoerd om de concurrentie tussen de verschillende energieleveranciers te bevorderen en de consument meer keuzevrijheid te geven. Echter, de liberalisering energiemarkt heeft alléén betrekking op de levering van energie en de meetdiensten. Voor het transport van energie is dus (nog) geen keuzevrijheid en bent u nog steeds gebonden aan uw regionale netbeheerder.

Overstapgemak door liberalisering

In het begin van de liberalisering hadden de traditionele leveranciers Essent en Nuon de admnistratie nog niet goed op orde. Dit zorgde voor veel frustratie bij bestaande klanten, welke vervolgens graag wilde overstappen naar een energieleverancier die haar zaken wel goed op orde heeft. Dit is ook de grondlegging van de Vastelastenbond geweest. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en heeft de liberalisering van de energiemarkt er onder meer voor gezorgd dat het overstappen van energieleverancier slechts nog maar een administratieve handeling voor de consument inhoudt. Er zijn inmiddels meer dan 30 energieleveranciers. Door het overstappen te vergemakkelijken (en de kinderziektes die vanaf 2004 aan het licht zijn gekomen goed te behandelen) kunnen we nu stellen dat de liberalisering in ieder geval dat doel bereikt heeft. De consument stapt tegenwoordig steeds vaker over vanwege een prijsvoordeel.

Concurrentie vergroot

Een ander doel van de liberalisering was om de concurrentie op de markt van energieaanbieders te vergroten. Hierdoor zouden de energietarieven gaan dalen doordat leveranciers strijden om klanten, wat voordeel voor de energieafnemer zou moeten betekenen. Of dit écht zo is, is moeilijk te bewijzen. De Vastelastenbond weet dat er een aantal eerlijke én voordelige energieleveranciers in de markt zitten, maar ziet toch nog te vaak fopaanbiedingen en misleiding voorkomen in de energiemarkt. 

Maak gebruik van liberalisering!

De Vastelastenbond raadt elke energie afnemer wél aan om gebruik te maken van de geliberaliseerde energiemarkt. Er valt namelijk veel voordeel te behalen als u wéét waarvoor u moet kiezen. Wij helpen u hierbij natuurlijk graag, en nodigen u uit hiervoor contact met ons op te nemen.