Een energie marktpartij is een organisatie in het bezit van een leveringsvergunning die zich bezighoudt met het leveren van elektriciteit en of aardgas aan consumenten en/of zakelijke energie afnemers. Via consumentenvereniging de Vastelastenbond kunt u gemakkelijk overstappen tussen verschillende energie leveranciers.

Keuzevrijheid marktpartij energie

Sinds 2004 is de Nederlandse energie markt geliberaliseerd, en is het voor consumenten steeds gemakkelijker gemaakt om over te stappen tussen contracten voor stroom en gas bij verschillende energieleveranciers. Ook zakelijke afnemers kunnen sinds de liberalisering gemakkelijker switchen tussen marktpartijen.

De liberalisering heeft onder meer tot gevolg gehad dat energieleveranciers harder concurreren, er nieuwe energieaanbieders zijn bijgekomen (waarvan enkele reeds zijn afgevallen) en dat de consument een zakelijke afnemer van stroom en gas met een beetje gezond verstand flink kan besparen ten opzichte van afnemers die nooit of slechts enkele keren overstapten van energieleverancier.

Hulp bij kiezen energieleverancier

Het vergelijken en kiezen van het juiste energiecontract is sinds de liberalisering niet eenvoudiger en overzichtelijker geworden. De Vastelastenbond helpt u daarom graag de weg te wijzen naar het energiecontract dat het best aansluit op uw wensen en verbruik.

Wilt u persoonlijke hulp en/of advies bij het selecteren van het juiste energiecontract? In dat geval helpen de medewerkers van Vereniging de Vastelastenbond u graag verder. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden.

Zelf marktpartijen vergelijken

Vereniging de Vastelastenbond biedt consumenten een tool aan waarmee de eigen energietarieven met de energietarieven die door ons in samenwerking met vertrouwde energieleveranciers worden vergeleken: de Vastelastenbond energievergelijker. Hiermee bekijkt, vergelijkt én stapt u over naar de beste contracten voor uw situatie!