Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Net aansluitpunt is eigenlijk het aansluitpunt dat zich in uw woning bevindt. Hiermee bent u aangesloten op het energienetwerk en kunt u stroom en gas in uw woning ontvangen. Vanuit energieproducenten en energieleveranciers wordt via het net elektriciteit en gas in woningen en bedrijfspanden afgeleverd. Het aansluitpunt hangt samen met de aansluitwaarde of aansluitcapaciteit. Elke woning heeft een hoeveelheid stroom en gas nodig. U kunt zich voorstellen dat bedrijven meer energie verbruiken en dus een aansluitpunt moeten hebben dat grotere hoeveelheden aan kan. 

Netaansluiting verschilt per woning

Meestal zit het aansluitpunt van op het energienetwerk in de meterkast. Dit kan verschillen per woning of bedrijf. Vergis u niet met het net aansluitpunt van uw internet. In de meeste gevallen wordt dit begrip daarmee in verband gebracht. Het aansluitpunt van uw internet bevindt zich vaak in de woonkamer (kabel). 

De Vastelastenbond over energie

Weet u niet waar het net aansluitpunt van energie zich bevindt of heeft u vragen over de aansluiting van uw woning? Voor de meeste vragen kunt u terecht bij uw netwerkbeheerder. U mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met de Vastelastenbond. Doordat de Vastelastenbond al sinds 2004 een expert is als het gaat het energie net en alles dat daarmee te maken heeft, bieden wij graag zo veel mogelijk informatie over energie, zoals op deze pagina. Daarnaast helpen wij jaarlijks duizenden mensen over te stappen op voordeligere contracten voor vaste lasten, waaronder energiecontracten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: