Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Normaal kubieke meter gas wordt ook wel standaard kubieke meter gas genoemd. Het is een eenheidsaanduiding voor gasreserves en verbruik van aardgas. Op uw aardgasnota is dit de eenheid waarnaar alles wordt teruggerekend. De algemene definitie van Normaal Kubieke Meter Gas: een hoeveelheid gas die bij een temperatuur van 273,15 K (0° C) en een absolute druk van 1,01325 bar, technisch vrij van waterdamp is en een volume inneemt van 1 kubieke meter.

De samenstelling van aardgas kan dus variëren. Gestandaardiseerd aardgas uit Groningen heeft een dichtheid van 0,833 kg/m³.

Vragen over het gasnetwerk?

Heeft u vragen of opmerkingen aangaande het netwerk voor aardgas, of het Nederlandse energienetwerk in het algemeen? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Vastelastenbond over gasleverantie

Als inkoopcollectief en belangenbehartiger voor vaste lasten vindt Vereniging de Vastelastenbond het belangrijk om zoveel mogelijk kennis over onder meer energie met consumenten te delen. Hoe beter consumenten en afnemers de energiemarkt kennen, des te groter de kans dat men kiest voor de juiste overeenkomsten bij de eerlijkste energieleveranciers. Kennis is macht, en kan de energiemarkt van binnenuit veranderen!