Een petajoule is een internationale energie-eenheid die overeenkomt met 1 biljard joules. Eén joule definieert de energie die nodig is om een object over een afstand van één meter te verplaatsen met een kracht van één newton.

Joules worden gebruikt als energie eenheid maar ook om voedingswaarde mee aan te geven. Een kilocalorie staat daarbij gelijk aan 4,1868 kilojoule.

Omdat de joule een erg kleine eenheid is, wordt gerekend met de veelvouden kilo-, mega-, giga-, tera- en petajoule.

Meer over energie

Vereniging de Vastelastenbond biedt als inkoopcollectief en belangenbehartiger graag elke consument zo veel mogelijk toegang tot informatie over de energiemarkt en álles wat daarmee te maken heeft.

Sinds 2004 is de Nederlandse energie markt geliberaliseerd, en is het voor consumenten steeds gemakkelijker gemaakt om over te stappen tussen contracten voor stroom en gas bij verschillende energieleveranciers.

Ook zakelijke afnemers kunnen sinds de liberalisering gemakkelijker switchen tussen marktpartijen.

Hulp bij kiezen energieleverancier

Wilt u persoonlijke hulp en/of advies bij het selecteren van hét juiste energiecontract? In dat geval helpen de medewerkers van Vereniging de Vastelastenbond u graag verder.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend overstapadvies betreffende de verschillende contractvormen die wij aanbieden, in samenwerking met verschillende energieleveranciers: