Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het verbruik energie stroom en gas wordt uitgedrukt in kWh (Kilowattuur) voor elektriciteit en in m3 (kubieke meters) voor aardgas. Via deze pagina komt u meer te weten over het gemiddelde energieverbruik per woon- en gezinssituatie, en kunt u voor uzelf berekenen hoeveel u per jaar kunt besparen door over te stappen op een collectief voordelig energiecontract i.s.m. Vereniging de Vastelastenbond.

Energieverbruik per gezinssituatie

Energieverbruik is afhankelijk van uw woningtype en gezinssamenstelling. Weet u niet exact hoeveel energie u verbruikt, omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen of omdat uw gezinssituatie gaat veranderen? Door de Nibud worden gemiddelde verbruiken voor huishoudens vastgesteld. Voor het maken van een vergelijking kunt u onderstaande gegevens gebruiken.

Gemiddeld gasverbruik

Woningtype

Gem. verbruik per jaar

Kosten per maand verwarming

Flat

900 m³

€ 63,-

Tussenwoning

1.350 m³

€ 85,-

Hoekwoning

1.590 m³

€ 98,-

2 onder 1 kap

1.670 m³

€ 102,-

Vrijstaand

2.220 m³

€ 130,-

Gemiddeld alle woningen

1.440 m³

€ 90,-

Geschat en daadwerkelijk verbruik

Uw energieleverancier schat op basis van de afgelopen jaarverbruik stroom en gas een nieuw verbruik voor komend jaar in. Hier wordt uw voorschotbedrag op aangepast. Nadat u - na 12 maanden - opnieuw de meterstanden heeft doorgegeven weet u uw daadwerkelijke verbruik is geweest. Uw energieleverancier berekent vervolgens of voldoende heeft betaald of dat u moet bij betalen. Hiervoor ontvangt u een jaarnota. Hier is uw daadwerkelijke energieverbruik op terug te vinden en tevens ontvangt u een nieuw voorschotbedrag.

Bereken uw besparing op energie

Door uw postcode en gezinssituatie in te voeren in de Vastelastenbond energievergelijker, ziet u in een overzicht het verbruik en bijbehorende energiekosten voor een vergelijkbaar gezin in een vergelijkbare woning. Zo kunt u gemakkelijk vergelijken welke leverancier voor u het voordeligst is in kWh stroom en m³ gas per jaar, en kiezen voor het contract dat het best aansluit op uw persoonlijke situatie.

Weet u al hoeveel stroom en aardgas u per jaar verbruikt? Ook dan kunt u eenvoudig en vrijblijvend bekijken hoeveel u jaarlijks kunt besparen door over te stappen op één van de energiecontracten die wij als inkoopcollectief en belangenbehartiger aanbieden aan onze leden.

Neem voor al uw vragen en opmerkingen over de resultaten uit de vergelijkingen en berekeningen contact op met Vereniging de Vastelastenbond.