Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

Aanvragen en opzeggen energieleverancier Budget Energie

Wij werken sinds 2020 niet meer samen met Budget Energie. Mocht je het willen aanvragen dan verwijzen wij je naar de website van Budget Energie. Ben je op zoek naar een voordelige energie aanbieding? Meld je dan aan voor Energie Vanzelf Geregeld. Deze dienst is geheel onafhankelijk en geeft jou, als consument het beste aanbod voor je gas en licht. 

Aanvragen Budget Energie

Als je jouw contract voor stroom en/of gas bij energieleverancier Budget Energie wilt aanvragen, dan kun je dat direct via de website van Budget Energie doen. Dat betekent ook dat Budget Energie jouw huidige energieleverancier op de hoogte brengt van jouw overstap. Het aanvragen van een voordelig energiecontract bij Budget Energie kan je via de website of een vergelijker doen. Als je gaat verhuizen, dan is de situatie anders. Dan heb je namelijk meerdere opties. Je kan het energiecontract meenemen, maar soms ook kiezen voor een andere goedkopere aanbieder. Neem contact op met de Vastelastenbond om bij jouw verhuizing te assisteren.

Opzeggen Budget Energie

Tegenwoordig is het niet meer nodig om bij een overstap (zelfde adres) uw energieleverancier op te zeggen. Dit gebeurt achter de schermen.  Het werkt als volgt:

  1. Deze leverancier verzorgt jouw opzegging bij jouw huidige leverancier
  2. Je ontvangt een bevestiging van Budget Energie van jouw opzegging
  3. Het kan zijn dat er meterstanden worden opgevraagd. In de meeste gevallen vraagt de nieuwe leverancier om te meterstanden en geeft dit door aan Budget Energie
  4. Op basis van jouw begin- en eindmeterstanden wordt de eindnota opgemaakt. 
  5. Binnen 6-8 weken na de overstap ontvangt je de eindnota. Hierin is berekend of het termijnbedrag wat je per maand betaalde toereikend is geweest voor het daadwerkelijke verbruik.
  • Heb je meer verbruikt dan vooraf ingeschat, dan is het waarschijnlijk dat je bij moet betalen
  • Heb je minder verbruikt dan vooraf ingeschat, dan is het aannemelijk dat je geld terug krijgt. 

Opmerking: Soms wordt er nog een voorschotbedrag door uw oude leverancier geincasseerd, terwijlje  al door de nieuwe leverancier belevert wordt. Schrik niet, ook dit bedrag wordt op de eindnota verrekend. De rekeningen lopen namelijk van (begin)meterstand tot (eind)meterstand. Je betaalt nooit dubbel! 

Vragen over Budget Energie?

Neem dan gerust contact op met de adviseurs van  de Vastelastenbond.