Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Het energiecollectief van Nederland is sinds 2004 de Vastelastenbond. Collectieve inkoop van energie is een van de manieren hoe wij u op uw energiekosten laten besparen. Als energiecollectief adviseren wij u daarnaast over andere manieren van besparen op vaste lasten.

Energiecollectief sinds 2004

Vereniging de Vastelastenbond is opgericht in hetzelfde jaar dat in Nederland de energiemarkt werd geliberaliseerd. Er ontstonden na de liberalisering al gauw talloze klachten van consumenten die overstapten van energieleverancier. De leveranciers wisten eigenlijk helemaal niet hoe ze met deze klachten om moesten gaan, en waren nog niet helemaal ingericht op een overstapmarkt. Het moment dus om een energiecollectief te starten.

De grondleggers van de Vastelastenbond Dirk-Jan Wolfert en Dennis van Druten bedachten dé manier voor consumenten om gebruik te maken van de kansen van lagere energietarieven, met de zekerheid dat áls er wat misgaat men adequaat en professioneel wordt geholpen: totdat er een oplossing is die voor alle partijen tot tevredenheid leidt. Sinds die tijd werkten we samen met verschillende partners, waarmee we tienduizenden consumenten lieten overstappen en genieten van voordeel én hulp bij onverhoopte problemen en antwoorden op alle mogelijke vragen.

Collectieve energiecontracten

Bij een energiecollectief horen ook collectieve contracten. De Vastelastenbond heeft met diverse energiebedrijven, te weten Budget Energie en Greenchoice, contracten afgesloten. Hierdoor kan de Vastelastenbond diverse contracten zeer gunstig aanbieden. Ook de voorwaarden zijn gecheckt door onze specialisten en goed bevonden. U hoeft bij deze contracten dus niet te vrezen voor rare addertjes onder het gras.

Als lid wilt u voor energie natuurlijk altijd het beste voor u zelf. De collectieve contracten zijn vaak de beste oplossing, maar niet altijd. Bij ons staat echter uw persoonlijke situatie voorop en daarom is het ook mogelijk om middels de Switch Service een voordelig 1 jarig contract af te sluiten en dat dan ieder jaar weer. Uiteindelijk zorgen wij ervoor dat u goedkope stroom en gas tarieven ontvangt als u via ons een energiecontract afsluit.

Energiecollectief groeit

De Vastelastenbond is inmiddels van energiecollectief gegroeid tot een organisatie die adviseert, informeert en bespaart op allerlei soorten vaste lasten. Energie is nog steeds een gemakkelijke manier om veel geld te besparen. Echter ook op internet, tv, bellen en verzekeringen kunnen consumenten veel geld besparen.

Dat u veel kunt besparen bewijzen wij alweer 14 jaar met ons energiecollectief. Inmiddels hebben ruim 150.000 leden zich aangesloten bij ons initiatief en dat naar grote tevredenheid. De leden beoordelen de Vastelastenbond met een 8,4.

Nog vragen? Bel ons: 040 - 7 200 200 op werkdagen tot 17:00