Vaste lasten

Vaste lasten, we hebben ze allemaal. Vaste lasten zijn terugkerende kosten die moeten worden voldaan omdat u een verplichtende overeenkomst aan bent gegaan met een dienstverlener, leverancier of provider.Vooral wanneer u een huiseigenaar bent zijn er veel maandelijks terugkerende kosten. U kunt hierbij denken aan kosten voor uw hypotheek, water, verzekeringen, energie, internet tv en bellen. Iedereen heeft dus vaste lasten. Hoe kunt u besparen op uw vaste lasten?

9 van de 10 Nederlandse huishoudens is bezig met besparen op vaste lasten. U kunt op verschillende manieren veel geld besparen. Kiezen voor een goedkoper contract of abonnement staat met stip op nummer één. Overstappen vergt wat tijd en energie vanuit uw kant. U kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van onze gratis dienstverlening. Wij zetten ons al jarenlang in om voor onze leden zoveel mogelijk besparen te regelen. Daarbij kijken we altijd naar uw persoonlijke situatie, uw wensen en de mogelijkheden. Dan hoeft u zelf niet veel tijd te besteden om uit te pluizen welk contract voor u het beste is, maar bespaart u wel flink op uw energierekening, waterekening of internetabonnement. 

Na het kiezen van een goedkopere aanbieding, kunt u overgaan om te kijken waar u zelf kunt besparen. Dit kan bijvoorbeeld door uw gasverbruik te verlagen. Wist u dat er ontzettend veel energieslurpers in uw huis zijn? Door kritisch te kijken naar uw stroom, gas en waterverbruik ontdekt u waar voor u de beste bespaarmogelijkheden liggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie of een warmtepomp. Dit zijn kleinere investeringen, maar leveren direct een vermindering van de energiekosten op. Maar ook door simpele huishoudelijke trucjes, zoals wassen op 30 graden, slim omgaan met uw CV-installatie of door oude apparaten te vervangen kunt u besparen. Alle kleine beetjes helpen.

Waar besparen Nederlanders op? 

De meeste Nederlanders besparen op kleding en uit eten gaan. 89,3 procent van de Nederlanders is in het dagelijks leven bezig met besparen op kostenposten. 
76,1% probeert te besparen op kledingkosten. Hiervan maakt 52% het liefst gebruik van kortingscodes.

Vaste lasten Top 5

  1. Hypotheek (huur) en aflossing
  2. Energie (stroom en gas)
  3. Onderhoud van de woning
  4. Boodschappen
  5. Vakanties en uitstapjes

 Bespaar Top 5

  1. Kleding (76,1%)
  2. Abonnementen (75,8%)
  3. Uit eten (71,5%)
  4. Vakantie (70,3%)
  5. Pretparken (68,6%)

'Waarom besparen op leuke dingen terwijl u van de besparing op vaste lasten juist heel veel
leuke dingen kan doen?' - Margot Boesveld, medewerker Vastelastenbond

Sluit u aan bij de Vastelastenbond

Word vrijblijvend lid om op de hoogte te blijven van onze aanbiedingen en nieuws over vaste lasten. Een gratis lidmaatschap verplicht u tot niets, maar versterkt de positie van iedereen die aangesloten is bij het inkoopcollectief voor vaste lasten. Dus ook wanneer u (nog) geen Vastelastenbond producten wilt afnemen verwelkomen we u graag binnen onze vereniging.

Overstappen wordt beloond!

Stap op tijd over! Bij energieleveranciers en internetproviders worden de kosten hoger wanneer uw contracttermijn af is gelopen. Overstappen loont en voorkomt hogere lasten. Door uw contract einddatum in het oog te houden en tijdig over te stappen kunt u dit voorkomen. Switchen tussen leveranciers wordt steeds gemakkelijker, en wie alert en op tijd van contract wijzigt kan veel financieel voordeel behalen. Wij helpen u hier graag bij! Een lidmaatschap van onze vereniging is gratis en wij geven u vrijblijvend advies. 
Nog vragen? Bel ons: 040 - 7 200 200 op werkdagen tot 17:00