Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Wilt u weten hoe het beveiligen van modem of router werkt? Via deze pagina helpen wij u graag met handige tips om zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van uw draadloze modem en/of router.

Modem beveiligen

  1. Als u uw modem wilt beveiligen, raadpleeg dan ten eerste de gebruikershandleiding. Als u deze niet in uw bezit heeft, kunt u via internet ook de gebruikershandleiding vinden.
  2. Voor het aanpassen van uw netwerknaam en netwerk wachtwoord dient u in te loggen op uw modem. Dit kan in de meeste gevallen door het IP-adres van uw modem in te voeren in een webbrowser. Het standaard ip-adres van de meeste modems is 192.168.1.1
  3. Vervolgens kunt u met het door de provider ingestelde wachtwoord en gebruikersnaam inloggen, vaak wordt voor beiden de term ‘Admin’ gebruikt.
  4. Zodra u ingelogd bent, kunt u de netwerknaam aanpassen naar uw eigen voorkeur. Ook kunt u een zelfbedacht wachtwoord instellen. Deze beveiligingstappen zijn makkelijk zelf te ondernemen, nemen weinig tijd in beslag en uw modem is vervolgens veiliger dan via de standaardinstellingen.

Router beveiligen

De meeste modems die tegenwoordig worden geleverd hebben een ingebouwde router, waarvan de instellingen zijn te wijzigen via de stappen die hierboven staan beschreven.

Heeft u een zelf aangeschafte router waarvan u de beveiligingsinstellingen wilt wijzigen? Raadpleeg dan de eigenaarshandleiding, of zoek op internet naar instructies.

Relevante informatie

10 tips wapen u tegen internetcriminelen

Alles over het gebruik van wachtwoorden