Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Voor deze zorgverzekering betaal je de minste premie

Dinsdag 23 november 2021 09:52Frank van de Ven
Welke zorgverzekering is het goedkoopste en waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgpolis?

Welke zorgverzekering is het goedkoopste en waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgpolis?

De premies van de zorgverzekeringen zijn bekend. Het aantal aanbieders is immens en de zorgpremies liggen dichtbij elkaar. Toch is er altijd een zorgverzekeraar die er met het predicaat ‘goedkoopste zorgverzekering’ vandoor mag gaan. Welke dat is, lees je in dit blog. De meest voordelige zorgverzekering wil overigens niet zeggen dat dit de beste is.
 

Goedkoopste basisverzekering 2022

Voor dit blog onderzochten we circa veertig zorgverzekeraars. We keken welke basisverzekering het meest voordelig is. Daarin maakten we onderscheid tussen natura- en restitutiepolissen. Als je op zoek bent naar de meest voordelige polis dan biedt dit artikel inzicht.
 

Goedkoopste naturapolis

Uit deze research kwam naar voren dat de goedkoopste basisverzekering budgetpolis ZieZo Selectief is. Met een maandelijkse premie van 108,25 euro is deze verzekering van ZieZo Zilveren Kruis het meest voordelig. Het eigen risico bedraagt 385 euro.  

Op de tweede plek prijkt de budgetpolis van ZEKUR. Deze zorgverzekeraar biedt de Gewoon ZEKUR polis aan voor 110,40 euro per maand. FBTO is de hekkensluiter op het podium. De Zorgverzekering Basis kost de consument maandelijks 110,95 euro.
 

Zorgverzekeraar

Polis 

Maandpremie 2022

ZieZo Zilveren Kruis

ZieZo Selectief (budgetpolis)

€108,25

ZEKUR

Gewoon ZEKUR polis (budgetpolis)

€110,40

FBTO

Zorgverzekering Basis

€110,95

Tabel 1: Goedkoopste naturapolis

Goedkoopste restitutiepolis 2022

Ook de restitutiepolissen zijn met elkaar vergeleken. Uit deze vergelijking kwam FBTO naar voren als de meest voordelige aanbieder. Zorgverzekering Basis Vrij kost maandelijks 132,95 euro en is daarmee de goedkoopste restitutieverzekering.

Stad Holland Zorgverzekeraar staat op de tweede plek met een premie van 133 euro per maand. Deze Zorgpolis is vijf eurocent duurder dan het pakket van FBTO. United Consumers biedt UC Eigen Keuze aan voor 135,28 euro per maand. Deze polis staat op de derde plaats van de Top 3 van meest voordelige zorgpremies.
 

Zorgverzekeraar

Polis 

Maandpremie 2022

FBTO                          

Zorgverzekering Basis Vrij                

€132,95

Stad Holland Zorgverzekeraar 

Zorgpolis

€133,00

United Consumers (VGZ)

UC Eigen Keuze

€135,28

Tabel 2: Goedkoopste restitutiepolis

Basis zorgpakket

In een basisverzekering zijn standaard een aantal zaken geregeld. Hoewel de tarieven sterk uiteen kunnen lopen, is de inhoud van deze pakketten hetzelfde. Het is daarom interessant om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Als je geen specifieke zorg verwacht die niet in dit verzekeringspakket zit, loont het de moeite om te gaan vergelijken. Toch moet je goed de polis napluizen, voordat je overstapt. Pro Life bijvoorbeeld vergoedt geen abortus vanwege hun Christelijke geloofsovertuiging.
 

Veranderingen zorgverzekeringen 2022

Door de coronapandemie zijn er enkele zaken veranderd in de zorgverzekering. Het basispakket is uitgebreid met zorg voor mensen die nog met de nasleep van een coronabesmetting rondlopen. Welke wijzigingen er precies zijn doorgevoerd, staat beschreven in dit blog.
 

Verzekerd zonder zorgen

Vind je het moeilijk om de juiste zorgverzekering te kiezen? Maak dan gebruik van de service Verzekerd Zonder Zorgen. Voor een vast bedrag per jaar nemen we de verzekeringen van jouw keuze onder de loep. Als het de moeite waard is om over te stappen, doen wij dat voor je. Meer informatie lees je dit blog.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

Dit zijn de belangrijkste veranderingen in de zorgverzekering van 2022.

Zorgverzekering 2022: de belangrijkste veranderingen

Vrijdag 12 november 2021 14:03

‌ Een nieuw jaar betekent een nieuwe zorgverzekering! Elk jaar verandert de inhoud van de basisverzekering. Het is daarom verstandig om jaarlijks je huidige polis onder de loep te nemen om er ze...

Lees meer
Het wordt weer tijd om je zorgverzekeringen onder de loep te nemen. Weet jij waar je op moet letten?

Gebruik deze acht tips voor vergelijken zorgverzekering 2022

Vrijdag 19 november 2021 08:50

Het einde van het jaar draait om feestdagen, familie en het vergelijken van polissen. Om zeker te zijn dat je de juiste zorg krijgt in 2022 is het belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken....

Lees meer
DSW is de eerste zorgverzekeraar die de tarieven voor 2022 bekendmaakt. Huishoudens betalen jaarlijks 39 euro meer premie.

DSW presenteert als eerste zorgpremie 2022

Woensdag 20 oktober 2021 15:07

Als eerste Nederlandse zorgverzekeraar presenteert DSW de zorgpremie van 2022. Klanten betalen jaarlijks 39 euro meer voor hun verzekering. De premiestijging van 3,25 euro per maand is te wijten aan...

Lees meer
aantal overstappers zorgverzekering gelijk als vorig jaar

1,1 miljoen overstappers zorgverzekering 2020-2021

Vrijdag 08 januari 2021 09:16

Uit voorlopige cijfers blijkt dat 6,2 procent van de Nederlanders afgelopen jaar is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Vektis Het percentage blijft da...

Lees meer