Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Aanvullende zorgverzekering. Wanneer moet je je aanvullend verzekeren?

Tandartskosten aanvullend verzekeren

Naast de vier basis verzekeringen is er de optie om je aanvullende te verzekeren. Een aanvullende verzekering kan bijvoorbeeld handig zijn als je zwanger bent, verwacht veel tandartskosten te maken, je kind een beugel moet of wanneer je verwacht veel fysiotherapie nodig te hebben. Aanvullende verzekeringen zijn er o.a. voor:

  • Tandartszorg
  • Zorg in het buitenland
  • Fysiotherapie
  • Orthodontie
  • Alternatieve zorg
  • Brillen en lenzen
  • Kraamzorg (lees ook:  zwanger en zorgverzekering)

Tip:

Reken van tevoren uit of de extra premie voor de aanvullende verzekering opweegt tegen de (verwachtte) kosten van de zorgverlener. In sommige gevallen kan het verstandiger zijn om de behandelingen zelf te betalen of het geld opzij te zetten.
Gebruik je de zorg niet? Dan heb je een extra zakcentje.


Medische acceptatie

Voor een basisverzekering moet je altijd geaccepteerd worden. Voor een aanvullende verzekering ligt dat anders. De aanvullende zorgverzekering valt niet onder de Zorgverzekeringswet. Dat betekent dat zorgverzekeraars zelf mogen bepalen welke aanvullende verzekeringen zij aanbieden en onder welke voorwaarden. Een zorgverzekeraar kan jou dus weigeren voor de aanvullende verzekering. Ook kan de zorgverzekeraar voor de aanvullende zorgverzekering een hogere premie vragen wanneer je chronisch ziek bent of een bepaalde leeftijd bereikt heeft.
 

Belangrijke pagina's zorgverzekering

7 overstaptips zorgverzekering

5 meest gemaakte fouten

Hoe ga je per situatie te werk