Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

ACM verscherpt toezicht drie grote energiebedrijven

Vrijdag 03 februari 2023 13:43Frank van de Ven
Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of Essent, Eneco en Vattenfall geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond.

Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of Essent, Eneco en Vattenfall geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond.

Essent, Eneco en Vattenfall worden door de toezichthouder extra in de gaten gehouden op het gebied van tariefwijzigingen. Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of deze partijen geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond. 
 
ACM stelt dat het ene huishouden – met hetzelfde energiecontract als de ander – op jaarbasis soms honderden euro’s meer kwijt is. De toezichthouder wil dat de grote energiebedrijven meer openheid van zaken geven. Het onderzoek is gericht op Essent, Eneco en Vattenfall, omdat meer dan de helft van de Nederlanders bij die energiebedrijven is aangesloten.

ACM zegt geen concrete bewijzen te hebben dat de energieprijzen van de drie grote energieleveranciers onredelijk hoog zijn. Maar vanwege de gestegen energieprijzen, het prijsplafond en geringe energie-aanbod wil de toezichthouder dieper in de bedrijfsboeken kijken.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Europese bedrijven krijgen het dit jaar flink voor hun kiezen en dat heeft op termijn gevolgen voor consumenten, verwacht Director Risk Underwriting Benelux Johan Geeroms van Allianz Trade.

Europees bedrijfsleven krijgt torenhoge energierekening, consument de dupe

Maandag 30 januari 2023 16:11

‌ Het bedrijfsleven mag zich dit jaar opmaken voor torenhoge energiekosten. De beëindiging van vaste contracten en de Europese afhankelijkheid van Russisch gas spelen hier een grote rol bij. Eu...

Lees meer
In dit blog legt onze directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom hij afraadt om over te stappen naar 'voordelige' variabele contracten: “Met wat geluk profiteer je nog een maand van een laag tarief, maar de kans is groot dat je de maand erop mee

Waarom je juist niet moet overstappen naar een variabel contract onder het prijsplafond

Dinsdag 24 januari 2023 13:54

De klantenservice van de Vastelastenbond krijgt veel vragen over variabele en dynamische contracten die onder het prijsplafond komen. De lage tarieven spreken veel mensen aan. Toch raden wij niet aa...

Lees meer
president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over onze gasvoorraad:

Dalende gasprijs nog geen reden voor jubelstemming volgens Nederlandsche Bank

Maandag 23 januari 2023 10:57

Dat de gasprijs daalt, is nog geen reden voor een feestje stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). De topman waarschuwt voor de gevaren van “te vroeg te veel optimisme&rdquo...

Lees meer
De toezichthouder wil de concurrentie in de energiemarkt aanwakkeren.

Toezichthouder verscherpt regels overstapboete energiemarkt

Woensdag 18 januari 2023 11:36

‌Energieleveranciers kunnen vanaf april weer starten met het aanbieden van vaste contracten. Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de regels voor de overstapboete verscherpt. De verhogin...

Lees meer