Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Afsluiten meerjarencontract vraagt om zorgvuldigheid en aandacht

Vrijdag 02 juni 2023 10:34Frank van de Ven
Door nu een relatief duur meerjarencontract af te sluiten, lopen consumenten het risico jarenlang te veel te betalen voor hun energierekening.

Door nu een relatief duur meerjarencontract af te sluiten, lopen consumenten het risico jarenlang te veel te betalen voor hun energierekening.

De komst van meerjarencontracten is goed nieuws voor zekerheidszoekers, maar voordat een krabbel onder een contract gezet wordt is onderzoek gewenst. Volgens directeur Dirk-Jan Wolfert is dit niet het goede moment om je vast te zetten voor een aantal jaren. De energiemarkt is nog te onstuimig en het is verstandiger om nu voor een jaarcontract te kiezen. 
 
Door nu een relatief duur meerjarencontract af te sluiten, lopen consumenten het risico jarenlang te veel te betalen voor hun energierekening. “Door de invoering van een hoge opzegvergoeding is het extra belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op energiegebied”, zegt de directeur van de consumentenorganisatie uit Eindhoven.

Het is verstandiger om een jaarcontract af te sluiten, zodat de consument niet vastzit aan een duur contract dat niet zomaar open te breken is. “De tarieven van meerjarencontracten liggen nu net onder het prijsplafond. Als de energietarieven volgend jaar bijvoorbeeld verder zakken, betalen consumenten nog jaren te veel voor hun energie. Als de oorlog in Oekraïne bijvoorbeeld in 2024 eindigt, heeft dat gevolgen voor de gasprijs. Deze kan dan sterk dalen en dat is geen prettig idee voor mensen die nu een meerjarencontract hebben afgesloten."


Jaarcontract veiliger

Het is begrijpelijk dat mensen graag voor zekerheid kiezen, maar momenteel biedt een meerjarencontract nog te veel onduidelijk. “Een ander voorbeeld kan een wereldwijde recessie zijn waardoor de energietarieven dalen. Het openbreken van een meerjarencontract loopt flink in de papieren door de nieuwe, verhoogde opzegvergoeding. Dat probleem is er niet als er voor een jaarcontract gekozen wordt."

Het risico bestaat ook dat de tarieven kunnen oplopen, maar in de huidige markt bestaat nog te veel onzekerheid om nu voor een meerjarencontract te kiezen. "Het advies is dan ook om het per jaar te bekijken en voor een jaarcontract te kiezen”, besluit Wolfert.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Ons advies is om voor een jaarcontract te kiezen, want daardoor ben je meer flexibel.

Meerjarencontracten maken een comeback: Nu toeslaan of juist niet?

Woensdag 31 mei 2023 09:58

‌Langdurige energiecontracten maken een comeback! Voor mensen die op zoek zijn naar vastigheid klinkt dat misschien als muziek in de oren, maar voorzichtigheid is geboden. Directeur Dirk-Jan Wo...

Lees meer
De gasprijzen daalden de afgelopen weken flink en voor één megawattuur aan gas betaal je ondertussen minder dan 30 euro.

Wat betekent de daling van gasprijzen voor meerjarencontracten?

Dinsdag 30 mei 2023 12:32

‌De gasprijs is op het laagste niveau in twee jaar beland en dat merken consumenten. De energiecrisis heeft ervoor gezorgd dat er bewuster met energie wordt omgegaan, waardoor de gasvoorraden g...

Lees meer
De invoering van de hogere opzegvergoeding zorgt volgens Wolfert voor onduidelijkheid bij consumenten en daarom moet de regie in handen zijn van een onafhankelijke partij.

Invoering opzegvergoeding zonder onafhankelijke regie nadelig voor consument

Donderdag 25 mei 2023 11:45

‌Per 1 juni stijgt de hoogte van de opzegvergoeding flink en dat is iets om bij stil te staan, want dit kan grote financiële gevolgen hebben voor consumenten. Uit onderzoek blijkt dat veel con...

Lees meer
Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen.

Trap niet in opdringerige telefoontjes van energieaanbieders

Maandag 15 mei 2023 10:33

‌‌‌Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor telefoontjes van opdringerige energieaanbieders die een energiecontract willen aansmeren. De Vastelastenbond kri...

Lees meer