Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Trap niet in opdringerige telefoontjes van energieaanbieders

Maandag 15 mei 2023 10:33Frank van de Ven
Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen.

Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen.

‌‌Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor telefoontjes van opdringerige energieaanbieders die een energiecontract willen aansmeren. De Vastelastenbond krijgt ook doorlopend berichten van klanten die zeggen door ons gebeld te zijn met een energieaanbod. Belangrijk om te weten is dat we onze klanten nooit zonder vooraankondiging benaderen om een energieaanbod te doen. Daarnaast bellen we altijd met een 040 nummer.

Volgens de ACM komen er nu de energiemarkt weer op gang komt, meer meldingen over misleidende wervingspraktijken binnen. De Vastelastenbond merkt dit ook aan het aantal klachten over deze opdringerige telefoontjes. De Vastelastenbond gaat niet zo te werk en wij werken niet samen met partijen die een energiecontract aan klanten opdringen.

Directeur Edwin van Houten van de ACM geeft aan dat de toezichthouder onderzoek doet naar bedrijven waarover veel klachten binnenkomen: "Daarnaast roepen we consumenten op ook goed op te letten. Een ongevraagd telefonisch aanbod is eigenlijk nooit de beste keuze. Daarom is het belangrijk een aanbod altijd eerst rustig te vergelijken met het aanbod van andere leveranciers en niet tijdens het verkoopgesprek akkoord te gaan met een nieuw contract."


Werkwijze Vastelastenbond

De Vastelastenbond vindt het belangrijk om open te communiceren. Wij bellen nooit onaangekondigd met een energieaanbod en zullen nooit een contract opdringen. Mocht je het niet vertrouwen, dan kun je ons altijd bellen om advies te vragen. Wij kijken graag voor je na of het aanbod goed voor je is of juist niet.

Mocht je een aanbod krijgen, luister dan goed naar de aanbieder. Vraag desnoods om verduidelijking met wie je te maken hebt. Wij werken niet met externe partijen die uit onze naam aanbiedingen doen. Met deze handige checklist weet je of je met ons te maken hebt.
 
  • Wij bellen altijd met 040 nummer
  • Vertrouw je het niet? Bel ons voor extra check
  • Wij sturen altijd een voorstel per e-mail
  • Wij dringen niets op en verkopen niets
  • Wij stellen ons altijd voor als de Vastelastenbond
Mocht je het niet vertrouwen, adviseren we je om ons te bellen. Het is niet de eerste keer dat de goede naam van de Vastelastenbond misbruikt wordt.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Wie is tegen woordig het goedkoopste met een jaarcontract is dat essent ?

Wie is tegenwoordig het goedkoopste met een jaarcontract

Dinsdag 19 december 2023 17:53

Reactie Vastelastenbond:

Woensdag 20 december 2023 08:51
Dat is momenteel Innova.

Graaf

Beste mensen 
Als u gebeld word door ENERGIE VOORDEEL NEDERLAND of DE ZEKERHEIDSMELDER
DIRECT ophangen want ze halen u ongewild
weg bij uw gas en licht leverancier zonder dat u dat wilt 
En blokkeren die telefoon nummers 
Ze geven je problemen

Vrijdag 26 mei 2023 11:13

Atteveld

Ik ben via de telefoon overgestapt naar een ander energie bedrijf, dat gaat in juli gebeuren. Nu krijg ik van mijn huidige energie bedrijf ENGIE bijna dezelfde aanbiedingen als ik bij de de nieuwe kreeg. En ik lees dat de boete omhoog gaat per juni is dat niet handig van mij om dit te doen. Kan ik er nog vanaf komen en blijven bij mijn oude energie bedrijf ENGIE?

Donderdag 25 mei 2023 20:37

Reactie Vastelastenbond:

Vrijdag 26 mei 2023 08:49
U heeft 14 dagen bedenktijd dus u kunt binnen deze termijn van het aanbod afzien.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Ondanks bewust energieverbruik kampen tienduizenden huishoudens met een torenhoge energierekening en betalingsachterstanden.

Hogere betalingsachterstanden door gestegen energierekening

Donderdag 11 mei 2023 14:14

‌De betalingsachterstanden van consumenten bij energieleveranciers liepen in het eerste kwartaal van dit jaar op in vergelijking met vorig jaar. Branchevereniging Energie-Nederland verwacht voor ...

Lees meer
Marije werkt op het bruisende Strijp-S in Eindhoven en legt graag uit waar ze energie van krijgt en waarom ze zo graag op kantoor is:

Ontmoet ons Customer Care team! Kennismaken met Marije

Maandag 08 mei 2023 08:36

‌Ons Customer Care team is ons visitekaartje waar we heel trots op zijn. Hoog tijd om hen in het zonnetje te zetten! In dit blog stellen we Marije aan je voor. Ze legt graag uit waar ze energie...

Lees meer
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil dat energiebedrijven weer jaarcontracten aanbieden en er weer meer te kiezen valt.

Dit betekent de verhoogde opzegboete die in juni ingaat voor jou!

Dinsdag 02 mei 2023 12:49

‌Per 1 juni dit jaar stijgt de overstapboete, wat betekent dat je fors meer betaalt als je besluit je lopende energiecontract open te breken. Deze tariefwijziging is bedoeld om de concurrentie ...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond deelt zijn toekomstvoorspellingen over de energiemarkt.

Wat is de stand van zaken in de energiemarkt?

Dinsdag 25 april 2023 15:22

‌De rust lijkt langzaamaan terug te keren op energiegebied. Lijkt, want als er één markt is die zich onvoorspelbaar gedraagt, is het de energiemarkt wel. Wat is de huidige stand van zaken en ...

Lees meer