Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Amsterdammers betalen volgend jaar 35 procent meer waterschapsbelasting

Donderdag 06 juli 2023 09:26Frank van de Ven
Volgens het Parool kampt waterschap Amstel, Gooi en Vecht met grote financiële tekorten en wordt daarom een tariefverhoging doorgevoerd.

Volgens het Parool kampt waterschap Amstel, Gooi en Vecht met grote financiële tekorten en wordt daarom een tariefverhoging doorgevoerd.

De waterschapsbelasting in Amsterdam schiet volgend jaar gemiddeld met 35 procent de hoogte in. Een huishouden in een huurwoning met twee of meer bewoners kan een fors hogere aanslag verwachten en betaalt al snel ruim honderd euro meer belasting. De aanslag gaat van 323 euro naar bijna 440 euro blijkt uit onderzoek.

Het Parool stelt dat de forse stijging te maken heeft met de grote financiële tekorten van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Het waterschap wil deze compenseren met hogere belastingopbrengsten. Een gezin met twee kinderen in een koophuis betaalt in plaats van 375 euro na de prijsstijging meer dan 500 euro. Een alleenstaande in een huurhuis betaalt nu zo’n 200 euro, maar dat bedrag wordt opgeschroefd naar bijna 270 euro.
 
De waterschapsbelasting is de enige inkomstenbron van het waterschap. Het waterschap is verantwoordelijk voor de dijken en waterkwaliteit in het overgrote deel van Amsterdam en omgeving. Het gaat hier om een gebied met 1,3 miljoen inwoners. Door de hogere belastingheffing incasseert het waterschap in 2024 in totaal ruim 307 miljoen euro. In 2023 kwam er 240 miljoen euro binnen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Gestegen hypotheekrentes zorgen voor onrust en dat is te merken aan het aantal uitgestelde opdrachten. De kosten van een verbouwing hangen af van de bouwwerkzaamheden.

Een op de drie verbouwingen uitgesteld door stijgende maandlasten

Maandag 03 juli 2023 16:09

‌Ruim 35 procent van de Nederlanders die in 2023 een verbouwing aan hun woning hadden gepland, stelt deze uit. De reden van dat uitstel is financiële onzekerheid blijkt uit onderzoek. &nb...

Lees meer
Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te kunnen inspelen, onderzoek te blijven uitvoeren en om

Tariefwijziging nodig om onafhankelijkheid Vastelastenbond te waarborgen

Zaterdag 01 juli 2023 11:25

‌ Per 1 juli stijgen de tarieven van onze services Energie Vanzelf Geregeld, Verzekerd Zonder Zorgen en de VasteLastenBundel. Deze prijswijziging is nodig om op de veranderende markten te ku...

Lees meer
Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In dit blog krijg je een handig overzicht van wat je staat te wachten per 1 juli.

Per 1 juli ga je meer betalen voor deze vaste lasten

Vrijdag 30 juni 2023 07:37

‌Op 1 juli gaan verschillende nieuwe wetten en tarieven van kracht die voor een forse lastenverhoging zorgen. Tanken wordt flink duurder, de sociale huur stijgt en de kinderbijslag daalt. In di...

Lees meer
We zoeken een enthousiast persoon met overtuigingskracht en de drive om mensen te helpen. De kans is groot dat jij die enthousiaste verteller bent op dat ene feestje en anderen op het idee brengt om hun lopende polis te onderzoeken!

Is je werkdag overleven een veldslag? Als allround adviseur bij de Vastelastenbond niet meer!

Maandag 05 juni 2023 14:34

‌Laat je harnas maar thuis en stap in een warm bad bij de Vastelastenbond. Wij worden blij van mensen die energie krijgen van het adviseren van consumenten! Ons team zoekt een allround klantadvis...

Lees meer