Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Autoverzekering bijna 20 procent duurder dan jaar ervoor

Woensdag 21 juni 2023 08:56Frank van de Ven
In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering verdubbeld, blijkt uit onderzoek.

In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering verdubbeld, blijkt uit onderzoek.

Autobezitters moeten dieper in de buidel tasten als ze hun nieuwe polis binnenkrijgen, want in vergelijking met vorig jaar is de premie 19,6 procent gestegen. Deze prijsstijging betekent dat er op jaarbasis gemiddeld 160 euro meer betaald moet worden.

In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering verdubbeld, blijkt uit onderzoek van Independer. Omdat de kans op schade niet overal even groot is, zijn er flinke regionale verschillen te bespeuren.
 
Ook andere autoverzekeringen schoten het afgelopen jaar flink omhoog blijkt uit het onderzoek. De allriskverzekering steeg in een jaar met gemiddeld 8 procent. Consumenten betalen voor deze verzekering gemiddeld 80 euro meer. De WA + steeg met gemiddeld 14,1 procent en dat komt neer op 118,90 euro extra.
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

 Ben jij verzekerd tegen zwalkend fietsende piraten, kikkers en andere bijzonder uitgedoste verkeersdeelnemers met een stuk in de kraag?

Ben jij goed verzekerd tegen carnaval(partijen)? Check je autoverzekering

Vrijdag 17 februari 2023 04:44

‌ ‌Carnaval barst los en dat betekent dat het tijd wordt om je autoverzekering nog snel goed onder de loep moet nemen. In deze periode neemt het aantal eenzijdige ongelukken tussen beschonk...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06

‌ De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voorta...

Lees meer
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

‌ De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekost...

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer