Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06Frank van de Ven
Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voortaan kun je ook via de Vastelastenbond een autoverzekering afsluiten en dat levert veel voordelen op. Verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarom het zo interessant is om je auto via de Vastelastenbond te verzekeren.

Er zijn veel aanbieders van autoverzekeringen op de markt. Je kunt ervoor kiezen om zelf online een verzekering af te sluiten waardoor je de tussenpersoon buitenspel zet en daardoor veel geld bespaart. Zo’n verzekering sluit je af via een direct writer. Je kunt er ook voor kiezen om wel met een tussenpersoon te werken en van diens kennis te profiteren. Waarin onderscheidt de Vastelastenbond zich van deze andere partijen?

Tas werkt als tussenpersoon bij de Vastelastenbond en adviseert klanten bij het afsluiten van een autoverzekering. Volgens de adviseur is het onderscheidend vermogen van de Vastelastenbond de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon: “Zonder (voor)kennis van verzekeringen raad ik niet aan om voor een direct writer te kiezen. Deze aanbieders zijn er namelijk niet op gericht om veel tijd aan klantvragen te besteden."
 

Klantvragen beantwoorden

Vaak kun je direct writers bij vragen enkel online benaderen. "Dat is op zich niet erg maar als er schade is, missen veel klanten hulp en advisering. Op zulke momenten missen zij het persoonlijke contact met hun tussenpersoon.”

Een tussenpersoon zal per schade adviseren over het wel of niet claimen van een schade. Tas: "Soms is je terugval in korting - en dus de extra premie die je gaat betalen - meer dan het schadebedrag. Kleine schades kun je vaak beter niet opgeven aan de verzekering. Wij gaan het gesprek met je aan en nemen daar echt de tijd voor. We willen je leren kennen zodat we echt kunnen helpen.”
 

Verschillen direct writers en tussenpersonen

Grote verzekeraars steken niet zoveel tijd in het beantwoorden van klantvragen stelt Tas: “Deze partijen hebben daar geen tijd voor gereserveerd. Als je naar de klantenservice belt krijg je vaak eerst een bandje te horen. Na een vaak redelijk lange wachttijd krijg je een medewerker aan de lijn die zich aan een deadline moet houden."

De werkdruk ligt erg hoog en daarom krijgt elke klant maar beperkt de tijd om hun verhaal te doen. Op dit vlak maakt de Vastelastenbond het verschil, stelt Tas: "Hoe druk het ook is: elke klant krijgt de aandacht die zij verdient. Wij vinden het belangrijk om onze klanten te leren kennen zodat we weten wat zij willen.”
 

Kwaliteit voor een scherpe prijs

De verzekeringswereld kan overweldigend zijn. Hoe fijn is het dan dat er iemand met verstand van zaken is die je echt kan helpen? “Het is belangrijk om de vraag achter de vraag te ontdekken”, verduidelijkt Tas. “Wat wil de klant nu écht? In een persoonlijk gesprek waarvoor we de tijd voor je nemen achterhalen we dat. Wij leren de klant kennen maar andersom geldt dat ook. Klanten hebben een tussenpersoon die ze kunnen vertrouwen en voor hen klaar staat. Het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit bij de Vastelastenbond.”   

De autoverzekering is volgens Tas een verzekering waarbij veel meer komt kijken dan mensen in eerste instantie denken: “Je hebt meer nodig dan alleen een autoverzekering als je veilig op weg wilt gaan. Om in de auto te stappen, ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als je auto ouder is dan zes jaar volstaat het afsluiten van deze verzekering. Veel mensen nemen ten onrechte een duurdere verzekering omdat ze denken dat dit beter is. Niet dus.”


Bespaarkansen verkennen

Voor € 49,- per jaar neemt de Vastelastenbond jouw autoverzekering onder zijn hoede. Zo ben je verzekerd van de beste verzekering voor de scherpste prijs. Jaarlijks wordt jouw lopende polis onderzocht en verkennen we jouw bespaarkansen.
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

‌ De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekost...

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan e...

Lees meer