“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06Frank van de Ven
Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voortaan kun je ook via de Vastelastenbond een autoverzekering afsluiten en dat levert veel voordelen op. Verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarom het zo interessant is om je auto via de Vastelastenbond te verzekeren.

Er zijn veel aanbieders van autoverzekeringen op de markt. Je kunt ervoor kiezen om zelf online een verzekering af te sluiten waardoor je de tussenpersoon buitenspel zet en daardoor veel geld bespaart. Zo’n verzekering sluit je af via een direct writer. Je kunt er ook voor kiezen om wel met een tussenpersoon te werken en van diens kennis te profiteren. Waarin onderscheidt de Vastelastenbond zich van deze andere partijen?

Tas werkt als tussenpersoon bij de Vastelastenbond en adviseert klanten bij het afsluiten van een autoverzekering. Volgens de adviseur is het onderscheidend vermogen van de Vastelastenbond de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon: “Zonder (voor)kennis van verzekeringen raad ik niet aan om voor een direct writer te kiezen. Deze aanbieders zijn er namelijk niet op gericht om veel tijd aan klantvragen te besteden."
 

Klantvragen beantwoorden

Vaak kun je direct writers bij vragen enkel online benaderen. "Dat is op zich niet erg maar als er schade is, missen veel klanten hulp en advisering. Wanneer je expertise nodig hebt, is dat moeilijk te krijgen via een direct writer. Op zulke momenten mis je de hulp van een tussenpersoon. In ons verzekeringsaanbod nemen we aanbiedingen van direct writer mee, terwijl wij – in tegenstelling tot direct writers – ook advies aanbieden.”

Wanneer je via een direct writer schade wil claimen, moet je goed nadenken over wat je precies wilt indienen. “Een direct writer declareert elke schade direct. Dat is niet verstandig want dat kan ervoor zorgen dat je premie stijgt. Een tussenpersoon zal je situatiespecifiek adviseren over wat je het beste kunt doen. Kleine schades kun je beter niet declareren bijvoorbeeld omdat je premie daardoor stijgt en de uitgekeerde vergoeding niet opweegt tegen de premiekosten. Dat is dan ook de kracht van de Vastelastenbond. Wij gaan het gesprek met je aan en nemen daar echt de tijd voor. We willen je leren kennen zodat we echt kunnen helpen.”
 

Direct writers hebben weinig tijd voor klanten

Grote verzekeraars steken niet zoveel tijd in het beantwoorden van klantvragen stelt Tas: “Deze partijen hebben daar geen tijd voor gereserveerd. Als je naar de klantenservice belt krijg je eerst een bandje te horen waarin naar de website wordt verwezen. Na een vaak redelijk lange wachttijd krijg je een medewerker aan de lijn die zich aan een deadline moet houden."

De werkdruk ligt erg hoog en daarom krijgt elke klant maar beperkt de tijd om hun verhaal te doen. Op dit vlak maakt de Vastelastenbond het verschil, stelt Tas: "Hoe druk het ook is: elke klant krijgt de aandacht die zij verdient. Wij vinden het belangrijk om onze klanten te leren kennen zodat we weten wat zij willen.”
 

Kwaliteit voor een scherpe prijs

De verzekeringswereld kan overweldigend zijn. Hoe fijn is het dan dat er iemand met verstand van zaken is die je echt kan helpen? “Het is belangrijk om de vraag achter de vraag te ontdekken”, verduidelijkt Tas. “Wat wil de klant nu écht? In een persoonlijk gesprek waarvoor we de tijd voor je nemen achterhalen we dat. Wij leren de klant kennen maar andersom geldt dat ook. Klanten hebben een tussenpersoon die ze kunnen vertrouwen en voor hen klaar staat. Het draait om kwaliteit en niet om kwantiteit bij de Vastelastenbond.”   

De autoverzekering is volgens Tas een verzekering waarbij veel meer komt kijken dan mensen in eerste instantie denken: “Je hebt meer nodig dan alleen een autoverzekering als je veilig op weg wilt gaan. Om in de auto te stappen, ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Als je auto ouder is dan zes jaar volstaat het afsluiten van deze verzekering. Veel mensen nemen ten onrechte een duurdere verzekering omdat ze denken dat dit beter is. Niet dus.”


Bespaarkansen verkennen

Voor € 49,- per jaar neemt de Vastelastenbond jouw autoverzekering onder zijn hoede. Zo ben je verzekerd van de beste verzekering voor de scherpste prijs. Jaarlijks wordt jouw lopende polis onderzocht en verkennen we jouw bespaarkansen.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Mocht je schade hebben aan je inboedel door inbraak of diefstal hebt dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Doe altijd aangifte bij de politie als er sprake is van diefstal en inbraak of een poging daartoe.

Inbraak Monitor: Voorkom ongenode gasten en beveilig je woning tegen inbraak

Maandag 24 oktober 2022 12:56

‌ Met de feestdagen in het vooruitzicht breekt er een leuke tijd aan voor veel mensen die de gezelligheid opzoeken bij hun familie. Helaas is dit ook de tijd waarop het dievengilde zich het mees...

Lees meer
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

‌ De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekost...

Lees meer
?DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering.

Volgend jaar betaal je maandelijks tientje extra voor zorgverzekering

Maandag 03 oktober 2022 15:15

‌DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering. Op jaarbasis ben...

Lees meer
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit h...

Lees meer