Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Ben jij goed verzekerd tegen carnaval(partijen)? Check je autoverzekering

Vrijdag 17 februari 2023 04:44Frank van de Ven
 Ben jij verzekerd tegen zwalkend fietsende piraten, kikkers en andere bijzonder uitgedoste verkeersdeelnemers met een stuk in de kraag?

Ben jij verzekerd tegen zwalkend fietsende piraten, kikkers en andere bijzonder uitgedoste verkeersdeelnemers met een stuk in de kraag?

Carnaval barst los en dat betekent dat het tijd wordt om je autoverzekering nog snel goed onder de loep moet nemen. In deze periode neemt het aantal eenzijdige ongelukken tussen beschonken fietsers en geparkeerde auto’s mogelijk toe. Ben jij verzekerd tegen zwalkend fietsende piraten, kikkers en andere bijzonder uitgedoste verkeersdeelnemers met een stuk in de kraag?

Mocht een onder invloed verkerende ridder, superheld of prinses tegen jouw auto aanbotsen, hoop je dat zij zo netjes zijn om een briefje achter te laten. Mocht de dader zich niet melden - waardoor jij met de brokken zit – moet je direct aangifte doen bij de politie. Als je weet wie de schade veroorzaakt heeft, vul je samen een schadeformulier in waar je beiden je krabbel onderzet. Stuur dit schadeformulier zo snel mogelijk naar je verzekeraar.

Weet jij wat er precies gedekt wordt als jij schade aan je auto hebt? Het is de moeite waard om je lopende verzekering eens goed onder de loep te nemen. Zo weet je zeker of je goed zit én kun je meteen onderzoeken of je huidige verzekering goedkoper kan.
 

Autoverzekeringen

Alleen met een allrisk autoverzekering kun je de schade aan je geparkeerde auto op je verzekering verhalen. Houd er rekening mee dat je mogelijk aangifte moet doen. Als je alleen WA-verzekerd bent, draai je zelf voor de geleden schade aan je geparkeerde auto op.  Als je een WA-beperkt casco verzekering hebt, ben je ook niet gedekt voor schade aan de eigen auto. Alleen schade aan andermans auto is verzekerd met deze dekkingen.
 
In de wet worden fietsers in het verkeer beschermd. Deze bescherming geldt echter niet als een fietser tegen een geparkeerde auto rijdt. De auto neemt niet deel aan het verkeer, waardoor de schade wél te verhalen is op de fietser. Als je de gegevens van de fietser hebt, kun je hem aansprakelijk stellen en zo de schadekosten op hem verhalen.


Checklist autoverzekering

Wat kun je doen als er schade aan  je geparkeerde auto is en de veroorzaker ervan zich gemeld heeft? Volg deze checklist en stuur het schadeformulier zo snel mogelijk naar je verzekeraar.
 
  • Maak foto’s van de schade;
  • Vul gezamenlijk het schadeformulier in en onderteken dit beiden;
  • Vul de datum, het tijdstip en het kenteken in;
  • Noteer de telefoonnummers van getuigen;
  • Verzend het schadeformulier.
     
Mocht je meer willen weten over de autoverzekering dan kun je ons altijd bellen of mailen. We hebben ook een flink aantal blogs over dit onderwerp geschreven.  
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06

‌ De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voorta...

Lees meer
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19

‌ De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekost...

Lees meer
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer