Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40Frank van de Ven
Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afsluiten voor hun oudere voertuig. Onze adviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige verzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.


Wat maakt de autoverzekering voor jou zo’n  interessant onderwerp?

“Het is een verzekering waar veel meer bij komt kijken dan mensen in eerste instantie denken. Je hebt meer nodig dan alleen een autoverzekering als je veilig op weg wilt gaan. Om in de auto te stappen, ben je verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten.”


Wat zijn de verschillen tussen een WA en een WA beperkt cascodekking?

“Bij een WA dekking ben je alleen verzekerd voor schades die je veroorzaakt aan derden. Een beperkt casco dekking biedt naast WA ook dekking voor. Het verschil tussen WA en WA beperkt casco is vaak niet zo groot, wij adviseren en ook om in veel gevallen een beperkt cascodekking bij te sluiten.”


Je hebt ook een volledig cascodekking. Wat houdt deze dekking in?

“In de volksmond ook wel de All risk verzekering genoemd. Het grote verschil in dekking ten opzichte van de andere verzekeringen is dat een volledig casco verzekering ook dekking biedt bij schade aan je eigen auto, ook wanneer je deze zelf veroorzaakt. Daarnaast ben je ook verzekerd voor vandalismeschade. Ons advies is om deze dekking af te sluiten als je niet voldoende spaargeld hebt om een andere auto te kopen als je huidige auto door schade total loss is."


Waarop moet je letten als je een autoverzekering afsluit?

“Het is belangrijk dat je naast het verzekeren van je auto ook een inzittendenverzekering afsluit. Deze biedt dekking voor alle inzittenden inclusief de bestuurder, ongeacht wie de aanrijding veroorzaakt heeft. We raden aan om ook een rechtsbijstandverzekering af te sluiten wanneer je auto alleen WA of WA beperkt casco verzekerd is. Je eigen autoverzekering zal bij deze dekkingen niet jouw schade verhalen op de tegenpartij.”


Wat is jouw rol als tussenpersoon bij de Vastelastenbond?

“Als tussenpersoon bel ik je jaarlijks op om te checken of er iets in je gezinssituatie is veranderd. Ben je verhuisd, getrouwd of heb je een kindje gekregen? Deze informatie is belangrijk voor ons omdat dit van invloed is op je polis. We kijken graag met je mee en doen ons best om je besparingsmogelijkheden te verkennen. Om dat te realiseren, willen we je leren kennen. Door je jaarlijks te bellen kunnen we de vinger aan de pols houden en nóg beter op jouw behoeftes inspelen.”


Waarom is het zo belangrijk om jaarlijks te bellen voor een autoverzekering?

“Tijdens een gesprek wil ik de gezinssituatie leren kennen. Die informatie is belangrijk en helpt je om de juiste polis op de juiste naam af te sluiten. Hoe vaak gebruik je de auto en ben jij de enige inzittende of heb je een gezin dat met je meerijdt? Deze informatie is belangrijk. Ook wil ik weten welk familielid daadwerkelijk achter het stuur zit. Het komt wel eens voor dat vaderlief zijn zoon onder zijn naam in de auto laat rijden.”


Is het dan zo erg als er iemand anders dan de polishouder de auto bestuurt?

“Incidenteel is dat niet erg maar als die persoon de regelmatige bestuurder is, kan dat problemen opleveren. Een jonge bestuurder heeft weinig schadevrije jaren en moet daarom een hogere premie betalen voor een autoverzekering. Door veilig te rijden, bouw je schadevrije jaren op die omgezet worden in premiekorting. Wanneer de regelmatige bestuurder een jonge bestuurder is, moet je rekening houden met een aantal zaken. Maatschappijen kunnen een extra hoog eigen risico hanteren, de premie verhogen of in het ergste geval is een jonge bestuurder helemaal niet verzekerd. Daarnaast bouwt de jonge bestuurder geen schadevrije jaren op als deze als bestuurder op de polis staat.”
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Steltenpool

De tip over de keus van autoverzekeringen en bijbehorende verzekeringen is verhelderend.
Een hele waardevolle tip. Dank jullie

Maandag 03 oktober 2022 12:24

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 14:26
Heel graag gedaan!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan e...

Lees meer
Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Autoverzekeringen ondanks hoge inflatie goedkoper

Woensdag 10 augustus 2022 07:43

‌Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van 2022 goedkoper geworden. Deze ontwikkeling is te wijten aan een vermindering van het aantal autobranden en andere vormen ...

Lees meer
In dit blog geven we je praktische tips zodat jouw autovakantie op rolletjes loopt!

Auto huren op vakantie? Doe je voordeel met deze vijf handige tips

Woensdag 06 juli 2022 12:29

‌ Wanneer je een auto wilt huren om op vakantie te gaan, zijn er zaken waarop je moet letten. Heb je bijvoorbeeld kinderzitjes nodig of een navigatiesysteem? En hoe zit het met de verzekerin...

Lees meer