Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19Frank van de Ven
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekosten een rol omdat allerlei technische vernieuwingen aan auto’s kostbaar zijn om te vervangen. Deze kosten berekenen verzekeraars door in hun premie.

Vergelijkingssite Autoverzekering.nl onderzocht hoe de prijsstijging tot stand kwam. In de eerste helft van 2022 was er sprake van een stijging van 13 procent van het aantal auto- en brommerdiefstallen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Diefstal wordt door bepaalde verzekeringen gedekt, dus die toename is volgens Autoverzekering.nl terug te zien in de premies. Opmerkelijk genoeg zijn alleen de beperkt casco verzekeringen duurder geworden.


WA-verzekering met beperkt casco

Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst. Deze verzekering dekt de schade die automobilisten bij anderen veroorzaken en een deel van de schade die op niemand te verhalen is.

Een consument die jaarlijks € 524,18 kwijt was voor een beperkt cascoverzekering betaalt nu ruim € 35,- meer in vergelijking met 2021. Premies voor alleen een WA-verzekering stegen 1,3 procent. Terwijl premies met volledige dekking, waar alle schade aan de auto wordt vergoed, juist iets goedkoper werden.
Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vliegende Meeuw

Kan ik zien hoe duur mijn autoverzekering wordt bij VLB alvorens lid te worden van de verzekeringsservice? Bijvoorbeeld door het kenteken in te vullen en dan de mate van dekking te kiezen?

Woensdag 26 oktober 2022 14:27

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 27 oktober 2022 08:29
Absoluut! Dat kunt u op deze pagina doen:
https://www.vastelastenbond.nl/diensten/autoverzekering/

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Onze verzekeringsadviseur Hakan Tas legt uit waarop je moet letten in je zoektocht naar een betrouwbare en voordelige autoverzekering. Hij geeft ook enkele handige tips waarmee je je voordeel kunt doen.

Alles wat je over de autoverzekering moet weten (maar misschien nog niet wist)

Dinsdag 27 september 2022 06:40

‌De Vastelastenbond maakt zich sterk voor lastenverlaging en daar hoort de autoverzekering ook bij. Er valt veel te besparen op deze verzekering en vaak blijkt dat mensen een te dure polis afslui...

Lees meer
Bij schadevrije jaren bouw je elk jaar premiekorting op wat betekent dat je beloond wordt voor je veilige rijstijl. Veilig rijden levert plat gezegd geld op.

De do's-and-don'ts van de autoverzekering: Veilig en verantwoord de vaart erin

Woensdag 31 augustus 2022 08:32

‌De autoverzekering is een belangrijke verzekering waar al veel over geschreven is maar waar toch nog behoorlijk wat onduidelijkheid over bestaat. Waar moet je aan denken als je deze verzekering ...

Lees meer
In dit blog lees je waaraan je moet denken wanneer je van autoverzekering wilt overstappen.

Verzeker jezelf van een goede autoverzekering

Vrijdag 12 augustus 2022 07:21

De autoverzekering is een verzekering waarop je veel geld kunt besparen maar het is wel belangrijk dat je een mogelijke overstap goed overdenkt. Er kleven namelijk een aantal haken en ogen aan e...

Lees meer
Door een vermindering van autoschades ging de verzekeringspremie voor auto's dit jaar naar beneden. Helaas wordt er snel weer een stijging verwacht.

Autoverzekeringen ondanks hoge inflatie goedkoper

Woensdag 10 augustus 2022 07:43

‌Autoverzekeringen zijn ondanks de hoge inflatie in de eerste helft van 2022 goedkoper geworden. Deze ontwikkeling is te wijten aan een vermindering van het aantal autobranden en andere vormen ...

Lees meer