“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Door over te stappen naar verzekeringen zónder provisie

Gemiddelde besparing op alle schadeverzekeringen

€200,- p.j

Meer informatie

Update autoverzekeringen: WA-verzekering met beperkt casco flink duurder geworden

Vrijdag 21 oktober 2022 10:19Frank van de Ven
Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst.

De autoverzekering is dit jaar duurder geworden en dat is onder andere te wijten aan de toename van autodiefstallen en extreme weersomstandigheden. Daarnaast spelen oplopende reparatiekosten een rol omdat allerlei technische vernieuwingen aan auto’s kostbaar zijn om te vervangen. Deze kosten berekenen verzekeraars door in hun premie.

Vergelijkingssite Autoverzekering.nl onderzocht hoe de prijsstijging tot stand kwam. In de eerste helft van 2022 was er sprake van een stijging van 13 procent van het aantal auto- en brommerdiefstallen in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit.

Diefstal wordt door bepaalde verzekeringen gedekt, dus die toename is volgens Autoverzekering.nl terug te zien in de premies. Opmerkelijk genoeg zijn alleen de beperkt casco verzekeringen duurder geworden.


WA-verzekering met beperkt casco

Met een gemiddelde toename van 6,8 procent stijgen de premies voor een WA-verzekering met beperkt casco het snelst. Deze verzekering dekt de schade die automobilisten bij anderen veroorzaken en een deel van de schade die op niemand te verhalen is.

Een consument die jaarlijks € 524,18 kwijt was voor een beperkt cascoverzekering betaalt nu ruim € 35,- meer in vergelijking met 2021. Premies voor alleen een WA-verzekering stegen 1,3 procent. Terwijl premies met volledige dekking, waar alle schade aan de auto wordt vergoed, juist iets goedkoper werden.
Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vliegende Meeuw

Kan ik zien hoe duur mijn autoverzekering wordt bij VLB alvorens lid te worden van de verzekeringsservice? Bijvoorbeeld door het kenteken in te vullen en dan de mate van dekking te kiezen?

Woensdag 26 oktober 2022 14:27

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 27 oktober 2022 08:29
Absoluut! Dat kunt u op deze pagina doen:
https://www.vastelastenbond.nl/diensten/autoverzekering/

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

?DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering.

Volgend jaar betaal je maandelijks tientje extra voor zorgverzekering

Maandag 03 oktober 2022 15:15

‌DSW maakte traditiegetrouw als eerste zorgverzekeraar de zorgpremie voor 2023 bekend en geeft aan dat je volgend jaar maandelijks tien euro meer betaalt voor je zorgverzekering. Op jaarbasis ben...

Lees meer
Ingrepen als abortus, euthanasie en geslachtsverandering zijn gevoelige onderwerpen voor strenggelovige mensen. Toch kiest het Christelijke Pro Life ervoor deze te vergoeden en in hun basisverzekering op te nemen.

Pro Life vergoedt volgend jaar ook abortus, euthanasie en transgenderzorg

Woensdag 07 september 2022 12:27

‌De christelijke zorgverzekeraar Pro Life stopt met de basisverzekering zonder abortus en euthanasie. Het bedrijf haalt de basispolis die de betaling van zulke behandelingen uitsluit uit h...

Lees meer
De basisverzekering bedraagt volgend jaar ongeveer 147 euro per maand. Dat is grofweg 19 euro meer dan nu.

Zorgtoeslag wordt volgend jaar 412 euro hoger

Maandag 05 september 2022 09:40

‌Het kabinet komt met een steunpakket om het verlies van de koopkracht te dempen. Hiervoor is volgens Haagse bronnen een totaalbedrag van bijna zestien miljard euro gereserveerd. Zo gaan verschil...

Lees meer
De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last dus het is logisch om deze aan ons assortiment toe te voegen. Het is een complex product waarvoor vaak hulp nodig is.

Hypotheekadvies via de Vastelastenbond: bouwen op de toekomst

Woensdag 28 september 2022 05:07

‌‌De hypotheek is misschien wel dé grootste vaste last waar je maandelijks mee geconfronteerd wordt. Reden genoeg voor de Vastelastenbond om ook de besparingskansen van deze vaste last in...

Lees meer