Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Besparing op stroom en gas loopt op tot ruim 800 euro

Maandag 20 april 2020 09:51Margot Boesveld
Energie. Vanzelf Geregeld klanten besparen momenteel tot 800 euro

Energie. Vanzelf Geregeld klanten besparen momenteel tot 800 euro

Energie Vanzelf Geregeld klanten gaan ongekend veel besparen door gedaalde energieprijzen. Elke dag regelen we bij de Vastelastenbond stroom en gas contracten voor onze klanten. Sommige klanten gaan komend jaar 800 euro besparen door de overstap. En dat is dus écht zo! De energieprijzen zijn lange tijd niet zo historisch laag geweest.

De afgelopen maand daalde de energieprijzen fors. Hierdoor kwamen we voor Energie. Vanzelf Geregeld afgelopen week uit op besparingen van meer dan 800 euro. Hoge besparingen zijn mogelijk, maar meer dan 800 euro komt niet vaak voor. Na meerdere controles blijkt dat het klopt.

De besparing is het verschil tussen de gemiddelde basistarieven van Vattenfall, Essent en Eneco en het scherpste energiecontract in de markt. Nieuwe klanten krijgen korting, bestaande (loyale) klanten niet. Energie. Vanzelf Geregeld zorgt ervoor dat je gebruik maakt van de scherpste actiecontracten met hoge welkomstkortingen. Door hier doorlopend gebruik van te maken, betaal je altijd de laagste kosten voor energie zonder dat er zelf iets voor hoeft te doen.

Wanneer wel overstappen en wanneer niet? 

Dit is hét moment om over te stappen naar een andere energieleverancier. Zelfs als je een boete krijgt kan het een voordeel opleveren. Een boete is maximaal € 250,-. Overstappen kan € 300,- tot € 800,- voordeliger zijn. Als je ergens al langere tijd klant bent, profiteer je nu het meest. De exacte besparing is uiteraard afhankelijk van je verbruik.

Heb je al een actiecontract of maak je al gebruik van Energie. Vanzelf Geregeld, dan kun je beter even wachten. Naast de boete loop je dan het risico dat je de welkomstkorting niet ontvangt. Wil je meer weten over onze service voor je energiecontract? Druk dan op onderstaande knop of vraag om een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs. 

Meer informatie over Energie. Vanzelf Geregeld

Elke dag kijken we naar de energieprijzen en benutten voor veel klanten het beste overstapmoment. Een korte vergelijking. Heb je momenteel een variabel contract (zonder vaste einddatum) bij bijvoorbeeld Nuon (Vattenfall) of Essent? Dan betaal je 83 cent per m3 gas. Momenteel staat de gasprijs op 65 cent per m3(!) een prijsdaling van 18 cent! 

Waarom dalen de energieprijzen zo? 

De energieprijzen zijn een constante ontwikkeling van vraag en aanbod. Er zijn verschillende oorzaken voor een lage prijs. Het heeft allemaal te maken met een verstoorde balans tussen vraag en aanbod. 

  • Afname energie grootverbruikers (bedrijven). Omdat veel bedrijven dicht zijn, wordt er wordt minder stroom en gas afgenomen door deze grootverbruikers. Een dalende vraag betekent dat er stroom en gas overblijft. Energiebedrijven zijn bereid dit voor lagere prijzen te verkopen. 
  • Overschot opgewekte zonne-energie en wind energie. In deze periode wordt er veel groene energie opgewekt. Er wordt soms zelfs méér opgewekt dan er vraag naar is.  
  • Opslag van energie kost geld. Om ervoor te zorgen dat de afname op peil blijft worden de prijzen verlaagd. Ook zie je wel eens dat de productie omlaag gebracht wordt om zo de prijzen weer een duw te geven. 

Meer informatie over Energie. Vanzelf Geregeld

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het ziet er naar uit dat de energieprijzen weer gaan stijgen.

Vanaf 1 mei productieverlaging voor stutten van de energieprijs

Woensdag 15 april 2020 16:01

De Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) en Rusland hebben met Mexico afgesproken om de olieproductie flink omlaag te brengen. Dat melden onder anderen de Mexicaanse minister van Energi...

Lees meer
Een goed moment om je energiecontract (opnieuw) te regelen en zo doe je dat.

Op jacht naar een lagere energierekening (overstappen van energieleverancier doe je zo)

Vrijdag 10 april 2020 14:12

Overstappen van energieleverancier Weet je einddatum Weet je verbruik (stroom en gas) Stap over op een gunstig moment Energie Vanzelf Geregeld Energie is de afgelopen j...

Lees meer
We kunnen niet zonder gasaansluitingen. Vooral oudere huizen worden dan niet meer warm.

Netbeheerders: Compleet van het gas af niet mogelijk.

Maandag 09 maart 2020 13:30

Netbeheerders zijn niet van plan om hun gasleidingen op te geven. Huizen van voor 1980 zijn te slecht geïsoleerd om met een warmtepomp op temperatuur te krijgen, daar is stadsverwarming of gas nodig....

Lees meer
De olieprijs keldert ruim 30%

Olieprijs keldert ruim 30% door conflict Saoedi-Arabië - Rusland

Maandag 09 maart 2020 09:56

Sinds de eerste Golfoorlog is de olieprijs niet meer zo hard gedaald. Hoe komt dit? Een conflict tussen Saoedi-Arabië en Rusland ligt hieraan ten grondslag. Op 6 maart weigerde Rusland een produ...

Lees meer