Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Bewindvoerders met handen in het haar door stijgende energierekening

Dinsdag 19 februari 2019 09:36Margot Boesveld
Stijging energierekening zorgt voor veel problemen in 2019

Stijging energierekening zorgt voor veel problemen in 2019

De stijgende tarieven en belastingen voor energie leiden tot zorgen bij bewindvoerders. Bewindvoerders kunnen in een aantal gevallen moeilijk de voorschotten voldoen. De impact voor hun klanten is groot.

Bij de groep die er het slechtste voorstaat is er weinig ruimte om tegenslagen op te vangen. Zij moeten al hun inkomsten aanwenden om de vaste lasten te betalen en te voorzien in levensonderhoud. Door de grote stijging van de energierekening kunnen zij in de problemen komen.

Klimaatmaatregelen

Een ander probleem voor deze groep mensen is vaak dat ze wonen in slecht geïsoleerde huurwoningen. Het energieverbruik is daardoor hoger en ze kunnen zelf geen maatregelen nemen om het verbruik en daarmee de kosten terug te dringen. De overheid wil middels een verhoging van de energiebelasting en de opslag duurzame energie huizen verduurzamen, maar daar wordt deze groep dus de dupe van. Het niet betalen van de energierekening is uiteraard ook geen optie, want dan wordt een klant afgesloten en zit deze echt in de kou.

Rol bewindvoerders

Bewindvoerders maken zich vaak onvoldoende zorgen over de prijsstijging in de energiemarkt. Dat zouden ze moeten wel doen. Beter gezegd, ze zouden zich moeten verdiepen in de energiemarkt. Zij zijn beschermingsbewindvoerder en moeten het vermogen van hun cliënt zoveel mogelijk beschermen. In de meeste gevallen houdt dit in dat het minimale inkomen, zo goed mogelijk moet worden besteed. De keuze van een energieleverancier wordt daarbij steeds belangrijker, doordat de prijzen blijven stijgen. Zeker omdat energie na de huur of hypotheek, de grootste uitgavenpost is in een huishoudbudget.

Er is voor consumenten en dus ook klanten van de meeste bewindvoerders nog veel te winnen. De ACM (Autoriteit Consument en Markt) berekende eerder al dat er een verschil is van € 391,- tussen het duurste en goedkoopste energiecontract. Dus overstappen van leverancier kan de moeite lonen, zeker voor de armlastigen in ons land. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Jan

Is wederom een fout van de regering zoals vaak.De minderbedeelde moeten opdraaien voor iets wat ze waarschijnlijk nooit voor in aan merking zullen komen.Ik heb zelf gelukkig een goed salaris maar toch 50 euro per maand meer aan energie kosten is wel een beetje hoog.
Vindt dat wij Nederlanders maar eens van ons moeten laten horen. Kregen afgelopen januari belastingvoordeel maar alles is omhoog gegaan dus komen wij met zijn alle toch weer op de min uit. Jammer regering dit is wederom een miskleun van de eerste orde

Donderdag 21 februari 2019 21:01

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Schandalige voicemail gelekt Essent

Schandalige voicemail gelekt Essent: zo denken ze écht over potentiële klanten

Zaterdag 09 februari 2019 16:00

Energiemaatschappij Essent is flink in verlegenheid gebracht door ‘foute’ telefonische verkopers van het wervingsbedrijf waar Essent mee werkt. Terwijl de telefonische verkopers dachten da...

Lees meer
ACM verscherpt controle, oneerlijke verkoop

ACM verscherpt toezicht op verkopers energiecontracten zzp'ers

Maandag 11 februari 2019 15:08

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat scherper toezien op energiecontracten voor kleine zelfstandigen. Dat betekent dat de toezichthouder de verkoop zakelijke energiecontracten beter gaa...

Lees meer
salderingsregeling energieleveranciers en terugleververgoeding 2019

De wereld van salderen | Teruglevering en saldering per energieleverancier

Donderdag 07 februari 2019 12:14

Het kabinet heeft besloten om de subsidieregeling tot in ieder geval 2023 aan te houden. Vanaf 2023 zal het aangepast worden naar een nieuwe constructie die volgens minister Wiebes een terugverdientij...

Lees meer
Nul op de meterwoning isolatie duurzaamheid

Woningcorporaties kiezen niet voor nul-op-de-meterwoningen

Woensdag 06 februari 2019 15:14

Nul-op-de-meterwoningen zijn te duur voor veel Nederlandse woningcorporaties, dat blijkt uit onderzoek onder honderden corporatiebestuurders. De bestuurders willen graag verduurzamen, maar in veel...

Lees meer