Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Charmeoffensief Vattenvall roept vooral vraagtekens op bij Vastelastenbond

Donderdag 09 februari 2023 11:21Frank van de Ven
De laatste tijd zoeken steeds meer energiebedrijven de media op door nieuwe contracten te beloven en tariefwijziging aan te kondigen en Vattenfall doet hier ook aan mee. In een groot interview in het Algemeen Dagblad zet het energiebedrijf

De laatste tijd zoeken steeds meer energiebedrijven de media op door nieuwe contracten te beloven en tariefwijziging aan te kondigen en Vattenfall doet hier ook aan mee. In een groot interview in het Algemeen Dagblad zet het energiebedrijf

De laatste tijd zoeken steeds meer energiebedrijven de media op door nieuwe contracten te beloven en tariefwijziging aan te kondigen en Vattenfall doet hier ook aan mee. In een groot interview in het Algemeen Dagblad zet het energiebedrijf een charmeoffensief in. De onderneming zou trouwe klanten willen belonen met een korting. Het interview roept vooral veel vragen op, stelt onze directeur Dirk-Jan Wolfert.

In het bewuste artikel gaat commercieel directeur Cindy Kroon dieper in op het belonen van klantloyaliteit. Vattenfall belooft trouwe klanten korting en stelt dat de energietarieven onder het prijsplafond komen.

Die bewering klopt echter niet, stelt Wolfert: “Het energietarief van Vattenfall komt niet onder het prijsplafond. Energie bestaat namelijk uit stroom en gas en enkel het stroomtarief komt voor een beperkte groep klanten van Vattenfall onder het prijsplafond. Dat is een nuance die aangebracht moet worden.”


Wrange bijsmaak

De verlaging van het stroomtarief is slechts voor een beperkt aantal klanten geldig. “Voor 70.000 trouwe klanten, van de in totaal 2.000.000 klanten van het energiebedrijf, komt het stroomtarief onder het prijsplafond (zij betalen dan € 0,40 per kWh). Het gastarief wordt per 1 april voor alle klanten verlaagd naar € 1,83. Dat bedrag ligt daarmee nog steeds veel hoger dan de € 1,45 van het prijsplafond.”

Hoewel er veel over het belonen van trouwe klanten wordt gesproken, profiteren juist zij veel later van de tariefverlaging. De beloofde korting voor trouwe klanten gaat pas 1 april in en dat zorgt voor een wrange bijsmaak. “Nieuwe klanten profiteren namelijk nu al van het lagere tarief van € 1,83 per kuub gas, terwijl oude klanten tot april nog € 3,22 voor een kuub betalen.”


Weinig voordeel 

Aangezien het merendeel van het gasverbruik in de eerste drie maanden van het jaar plaatsvindt, hebben klanten dus weinig voordeel bij de gedaalde gasprijs, besluit Wolfert. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De toezichthouder wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zijn.

Toezichthouder valt drie energiebedrijven binnen in kader van bedrijfsonderzoek

Dinsdag 07 februari 2023 15:14

‌ De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ging dinsdag langs bij drie grote energiebedrijven. De toezichthouder wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zij...

Lees meer
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt af om vuur te stoken, omdat dit voor gezondheidsklachten kan zorgen.

Waarom de open haard slecht is voor je gezondheid

Maandag 06 februari 2023 13:27

‌De kachel aanzetten, staat voor veel mensen gelijk aan gezelligheid én in deze tijd is het een mooi alternatief om de energierekening te verlagen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en M...

Lees meer
Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of Essent, Eneco en Vattenfall geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond.

ACM verscherpt toezicht drie grote energiebedrijven

Vrijdag 03 februari 2023 13:43

‌Essent, Eneco en Vattenfall worden door de toezichthouder extra in de gaten gehouden op het gebied van tariefwijzigingen. Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of deze partijen g...

Lees meer
Europese bedrijven krijgen het dit jaar flink voor hun kiezen en dat heeft op termijn gevolgen voor consumenten, verwacht Director Risk Underwriting Benelux Johan Geeroms van Allianz Trade.

Europees bedrijfsleven krijgt torenhoge energierekening, consument de dupe

Maandag 30 januari 2023 16:11

‌ Het bedrijfsleven mag zich dit jaar opmaken voor torenhoge energiekosten. De beëindiging van vaste contracten en de Europese afhankelijkheid van Russisch gas spelen hier een grote rol bij. Eu...

Lees meer