Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Toezichthouder valt drie energiebedrijven binnen in kader van bedrijfsonderzoek

Dinsdag 07 februari 2023 15:14Frank van de Ven
De toezichthouder wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zijn.

De toezichthouder wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zijn. "We vragen informatie op en leggen bedrijfsonderzoeken af", liet een woordvoerder van de ACM weten. Verdenkingen zijn er echter niet.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) ging dinsdag langs bij drie grote energiebedrijven. De toezichthouder wil weten of de energietarieven van Eneco, Essent en Vattenfall redelijk zijn. "We vragen informatie op en leggen bedrijfsonderzoeken af", laat een woordvoerder van de ACM weten. Verdenkingen zijn er echter niet.

Vorige week maakte de toezichthouder bekend een onderzoek naar drie energieleveranciers te zijn gestart. De ACM wil weten hoe deze energieleveranciers hun tarieven vaststellen en hoe ze sinds de invoering van het prijsplafond hun kosten aan klanten doorberekenen.

De hamvraag is in hoeverre de vastgestelde energietarieven redelijk zijn. Als uit het onderzoek blijkt dat die onredelijk zijn, neemt ACM maatregelen. De toezichthouder verwacht op 1 maart meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.


Meer dan prijsplafond

Woordvoerders van Eneco, Essent en Vattenfall geven aan dat het bezoek van de ACM niet als een verrassing kwam. "De afspraak stond in de agenda. We geven graag uitleg en we vinden het goed dat de ACM hier bovenop zit. De energieprijzen zijn nu eenmaal gestegen, mensen hebben daar last van. Dus dan is het logisch dat er meegekeken wordt", liet een woordvoerder van Vattenfall aan Nu.nl weten.

Het energiebedrijf kondigde dinsdag een tariefsverlaging aan, maar rekent nog wel meer dan het prijsplafond. ACM zegt geen concrete bewijzen te hebben dat de energieprijzen van de drie grote energieleveranciers onredelijk hoog zijn. Maar vanwege de gestegen energieprijzen, het prijsplafond en geringe energie-aanbod wil de toezichthouder dieper in de bedrijfsboeken kijken.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt af om vuur te stoken, omdat dit voor gezondheidsklachten kan zorgen.

Waarom de open haard slecht is voor je gezondheid

Maandag 06 februari 2023 13:27

‌De kachel aanzetten, staat voor veel mensen gelijk aan gezelligheid én in deze tijd is het een mooi alternatief om de energierekening te verlagen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en M...

Lees meer
Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of Essent, Eneco en Vattenfall geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond.

ACM verscherpt toezicht drie grote energiebedrijven

Vrijdag 03 februari 2023 13:43

‌Essent, Eneco en Vattenfall worden door de toezichthouder extra in de gaten gehouden op het gebied van tariefwijzigingen. Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of deze partijen g...

Lees meer
Europese bedrijven krijgen het dit jaar flink voor hun kiezen en dat heeft op termijn gevolgen voor consumenten, verwacht Director Risk Underwriting Benelux Johan Geeroms van Allianz Trade.

Europees bedrijfsleven krijgt torenhoge energierekening, consument de dupe

Maandag 30 januari 2023 16:11

‌ Het bedrijfsleven mag zich dit jaar opmaken voor torenhoge energiekosten. De beëindiging van vaste contracten en de Europese afhankelijkheid van Russisch gas spelen hier een grote rol bij. Eu...

Lees meer
In dit blog legt onze directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom hij afraadt om over te stappen naar 'voordelige' variabele contracten: “Met wat geluk profiteer je nog een maand van een laag tarief, maar de kans is groot dat je de maand erop mee

Waarom je juist niet moet overstappen naar een variabel contract onder het prijsplafond

Dinsdag 24 januari 2023 13:54

De klantenservice van de Vastelastenbond krijgt veel vragen over variabele en dynamische contracten die onder het prijsplafond komen. De lage tarieven spreken veel mensen aan. Toch raden wij niet aa...

Lees meer