Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Waarom de open haard slecht is voor je gezondheid

Maandag 06 februari 2023 13:27Frank van de Ven
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt af om vuur te stoken, omdat dit voor gezondheidsklachten kan zorgen.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt af om vuur te stoken, omdat dit voor gezondheidsklachten kan zorgen.

‌De kachel aanzetten, staat voor veel mensen gelijk aan gezelligheid én in deze tijd is het een mooi alternatief om de energierekening te verlagen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) raadt echter af om vuur te stoken, omdat dit voor gezondheidsklachten kan zorgen. Er komen tijdens het verbranden van hout schadelijke stoffen vrij zoals fijnstof, koolwaterstoffen, benzeen en koolmonoxide. 
 
Bij houtverbranding komen schadelijke stoffen vrij zoals fijnstof, koolwaterstoffen, benzeen en koolmonoxide. “De rook is voor iedereen ongezond, maar vooral voor mensen met luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen. Zij kunnen meer en eerder klachten ontwikkelen door houtrook”, stelt een woordvoerder van RIVM.
 

Stookalert RIVM

Het RIVM geeft sinds 2019 een ‘stookalert’ af. Het gezondheidsinstituut raadt mensen af om hout te stoken in vuurkorven, kachels of open haarden. Het instituut doet dit om gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving te voorkomen.

Als er weinig wind staat, waait de rook minder goed weg. Bij rustig weer met bijvoorbeeld bewolking of mist is het af te raden om een vuurtje te stoken. Wanneer de luchtkwaliteit al slecht is, bijvoorbeeld bij smog door fijnstof, verergert rook de situatie.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Vlak

U heeft het over “een open haard”.
U laat echter een prima hout kachel zien!
U begint al met verwarring.
Verdiept u zich eerst in de Nederlandse taal voordat u overgaat naar een zinloos verhaal gebaseerd op een totale verkeerde voorstelling van zaken!
Een open haard is zeer vervuilend en komt in Nederland nauwelijks voor.
Een houtkachel echter is een gesloten systeem, zoals op de afbeelding door u wordt getoond.
Zo, nu weet u het verschil!
Waar wilt u het nu over hebben?
Een houtkachel of een open haard?
Zie een goed gemotiveerd argument met de nodige sepsis tegemoet.
Sterkte ermee.
H.gr.F.Vlak.

Vrijdag 24 februari 2023 23:56

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 27 februari 2023 09:17
Er is voor een andere afbeelding gekozen om verwarring te voorkomen. Het is niet de bedoeling om voor onduidelijkheid te zorgen, excuses daarvoor als dat het geval was.

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of Essent, Eneco en Vattenfall geen te hoge tarieven hanteren na de invoering van het prijsplafond.

ACM verscherpt toezicht drie grote energiebedrijven

Vrijdag 03 februari 2023 13:43

‌Essent, Eneco en Vattenfall worden door de toezichthouder extra in de gaten gehouden op het gebied van tariefwijzigingen. Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil onderzoeken of deze partijen g...

Lees meer
Europese bedrijven krijgen het dit jaar flink voor hun kiezen en dat heeft op termijn gevolgen voor consumenten, verwacht Director Risk Underwriting Benelux Johan Geeroms van Allianz Trade.

Europees bedrijfsleven krijgt torenhoge energierekening, consument de dupe

Maandag 30 januari 2023 16:11

‌ Het bedrijfsleven mag zich dit jaar opmaken voor torenhoge energiekosten. De beëindiging van vaste contracten en de Europese afhankelijkheid van Russisch gas spelen hier een grote rol bij. Eu...

Lees meer
In dit blog legt onze directeur Dirk-Jan Wolfert uit waarom hij afraadt om over te stappen naar 'voordelige' variabele contracten: “Met wat geluk profiteer je nog een maand van een laag tarief, maar de kans is groot dat je de maand erop mee

Waarom je juist niet moet overstappen naar een variabel contract onder het prijsplafond

Dinsdag 24 januari 2023 13:54

De klantenservice van de Vastelastenbond krijgt veel vragen over variabele en dynamische contracten die onder het prijsplafond komen. De lage tarieven spreken veel mensen aan. Toch raden wij niet aa...

Lees meer
president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen over onze gasvoorraad:

Dalende gasprijs nog geen reden voor jubelstemming volgens Nederlandsche Bank

Maandag 23 januari 2023 10:57

Dat de gasprijs daalt, is nog geen reden voor een feestje stelt president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). De topman waarschuwt voor de gevaren van “te vroeg te veel optimisme&rdquo...

Lees meer