WA- autoverzekering stijgt meer dan 11% | Dit zijn de goedkoopste premies
Maandag 02 september 2019 14:59:06
Autoverzekering weer duurder

De premies van WA-verzekeringen zijn dit jaar flink (alweer) gestegen. Gemiddeld betaal je voor een WA-verzekering € 6,- per maand meer aan premie. De autopremies stijgen al een aantal achtereenvolgende jaren. Sinds 2017 is een WA-verzekering zelfs 21,3 procent duurder geworden.

De WA-verzekering is het minst rendabel van de autoverzekeringen. De minimale premie-inkomsten van deze verzekeringen wegen niet op tegen de (schade) vergoedingen die moeten worden uitgekeerd.  De concurrentie is toegenomen omdat er meer aanbieders voor autoverzekering zijn. Die concurrentie zorgt voor lage premies. Toch zijn de verschillen nog schrikbarend hoog. De Vastelastenbond zocht de hoogste en laagste premies van het moment voor je uit. Voor het gemak zijn we uit gegaan van 5 schadevrije jaren en een auto uit het jaar 2017. 

Tim (25) Volkswagen Polo

Tim rijdt sinds een paar jaar in een van de populairste auto's allertijden: een Volkswagen Polo. Voor hem is een WA-verzekering bij ZERO het goedkoopst. Daar kan hij zijn auto al voor € 41,89 per maand verzekeren. De WA-verzekering van Avero 'Rustig op weg' is aanzienlijk hoger met een maandpremie van €129,18. 

Aïsha (37) Ford Focus

Ook voor Aïsha is ZERO de goedkoopste verzekeraar voor haar WA-verzekering. Voor haar bedraagt de maandpremie € 42,13. Ook hier is Avero Rustig op weg  met €57,19 het duurst. 

Rob (43) BMW 5 serie 

De BMW kan natuurlijk niet wegblijven. Het is een zeer gewilde auto. Als Rob zijn BMW goedkoop wil verzekeren is ASR de voordeligste keuze voor de WA-verzekering. Bij ASR is Rob € 56,18 kwijt aan premie. Avero goed op weg is wederom het duurst met €150,80 premie per maand. 
Of de WA-verzekering de beste dekking biedt is een andere discussie en deze keuze ligt natuurlijk geheel bij Rob. 

Deze berekening zijn gemaakt op basis van een postcode in Eindhoven. Bouwjaar: 2017, Schadevrije jaren: 5 jaar.  Je kan geen rechten ontlenen aan genoemde bedragen. Wil je weten wat voor jou de meest gunstigste autoverzekering is? Neem dan even contact op met Johan. Onze schade adviseur. 

Waarom zo'n groot verschil?

ZERO is een nieuwkomer (Nationale Nederlanden) op de markt en moet zijn plekje nog innemen tussen de hevige concurrentie. Niet voor iedereen is ZERO voordelig. Bij ZERO worden er scherpe acceptatiecriteria gehandhaafd. Bij ASR en Avero is er geen leeftijdgrens voor de bestuurder van de auto. ASR en Avero hebben ook een gevestigde naam in de verzekeringswereld en voor dat 'veilige' gevoel, zijn mensen vaak bereid meer te betalen.

 

 Verzekeringsadvies nodig? 


WA omhoog, WA beperkt casco omlaag

Tegenover de stijgende premies voor WA-verzekeringen, zijn de premies van WA beperkt casco en WA volledig casco dit jaar gedaald. Een WA beperkt casco verzekering daalde 3,1 procent en een WA volledig casco is 1,4 procent goedkoper dan vorig jaar. Er wordt niet verwacht dat deze daling niet verder doorzet. Verschillende factoren zijn van invloed op de premie. Zo ook autodiefstal. Vooral relatief nieuwe auto's worden vaak gestolen, We verwachten dat het toenemend aantal claims ervoor zorgt dat de premies ook voor de WA beperkt Casco omhoog gaat.

Mireille van der Heijden
Alleskunner en altijd enthousiast. Bemoeit zich met energie en verzekeringen en alles wat daar mee te maken heeft.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
Zorgkosten, energie en boodschappen slokken inkomen op | Vaste lasten lopen op
De prijzen stijgen harder dan de lonen. Alhoewel de pijnpunten verschillend zijn, staat het als een huis boven water: Alle inkomensgroepen hebben last van de koopkrachtplannen. Er is wein...
Wat kost een isolatieklus, en wat levert het je op?
Isoleren loont en het subsidiebudget is beschikbaar tot en met december 2020. Het is een "OP = OP" - regeling. Daarom is het slim om – als je voornemens bent om te isoleren – sne...
Kind op kamers: met welke vaste lasten (verzekeringen) krijgt hij/zij te maken
Studeren kost geld?: In september stromen er weer 182.000 eerstejaars studenten in bij een HBO en WO studie. En ondanks dat deze jong volwassenen steeds vaker thuis blijven wonen, gaat een kwart ...