Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op Verzekeringskosten

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Verzekerd Zonder Zorgen

Besteed je verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€10,- p.m.
(of €100,- p.j.)

Meer informatie

WA- autoverzekering stijgt meer dan 11% | Dit zijn de goedkoopste premies

Maandag 02 september 2019 14:59Margot Boesveld
Autoverzekering weer duurder

Autoverzekering weer duurder

De premies van WA-verzekeringen zijn dit jaar flink (alweer) gestegen. Gemiddeld betaal je voor een WA-verzekering € 6,- per maand meer aan premie. De autopremies stijgen al een aantal achtereenvolgende jaren. Sinds 2017 is een WA-verzekering zelfs 21,3 procent duurder geworden.

De WA-verzekering is het minst rendabel van de autoverzekeringen. De minimale premie-inkomsten van deze verzekeringen wegen niet op tegen de (schade) vergoedingen die moeten worden uitgekeerd.  De concurrentie is toegenomen omdat er meer aanbieders voor autoverzekering zijn. Die concurrentie zorgt voor lage premies. Toch zijn de verschillen nog schrikbarend hoog. De Vastelastenbond zocht de hoogste en laagste premies van het moment voor je uit. Voor het gemak zijn we uit gegaan van 5 schadevrije jaren en een auto uit het jaar 2017. 

Tim (25) Volkswagen Polo

Tim rijdt sinds een paar jaar in een van de populairste auto's allertijden: een Volkswagen Polo. Voor hem is een WA-verzekering bij ZERO het goedkoopst. Daar kan hij zijn auto al voor € 41,89 per maand verzekeren. De WA-verzekering van Avero 'Rustig op weg' is aanzienlijk hoger met een maandpremie van €129,18. 

Aïsha (37) Ford Focus

Ook voor Aïsha is ZERO de goedkoopste verzekeraar voor haar WA-verzekering. Voor haar bedraagt de maandpremie € 42,13. Ook hier is Avero Rustig op weg  met €57,19 het duurst. 

Rob (43) BMW 5 serie 

De BMW kan natuurlijk niet wegblijven. Het is een zeer gewilde auto. Als Rob zijn BMW goedkoop wil verzekeren is ASR de voordeligste keuze voor de WA-verzekering. Bij ASR is Rob € 56,18 kwijt aan premie. Avero goed op weg is wederom het duurst met €150,80 premie per maand. 
Of de WA-verzekering de beste dekking biedt is een andere discussie en deze keuze ligt natuurlijk geheel bij Rob. 

Deze berekening zijn gemaakt op basis van een postcode in Eindhoven. Bouwjaar: 2017, Schadevrije jaren: 5 jaar.  Je kan geen rechten ontlenen aan genoemde bedragen. Wil je weten wat voor jou de meest gunstigste autoverzekering is? Neem dan even contact op met Johan. Onze schade adviseur. 

Waarom zo'n groot verschil?

ZERO is een nieuwkomer (Nationale Nederlanden) op de markt en moet zijn plekje nog innemen tussen de hevige concurrentie. Niet voor iedereen is ZERO voordelig. Bij ZERO worden er scherpe acceptatiecriteria gehandhaafd. Bij ASR en Avero is er geen leeftijdgrens voor de bestuurder van de auto. ASR en Avero hebben ook een gevestigde naam in de verzekeringswereld en voor dat 'veilige' gevoel, zijn mensen vaak bereid meer te betalen.

 

 Verzekeringsadvies nodig? 


WA omhoog, WA beperkt casco omlaag

Tegenover de stijgende premies voor WA-verzekeringen, zijn de premies van WA beperkt casco en WA volledig casco dit jaar gedaald. Een WA beperkt casco verzekering daalde 3,1 procent en een WA volledig casco is 1,4 procent goedkoper dan vorig jaar. Er wordt niet verwacht dat deze daling niet verder doorzet. Verschillende factoren zijn van invloed op de premie. Zo ook autodiefstal. Vooral relatief nieuwe auto's worden vaak gestolen, We verwachten dat het toenemend aantal claims ervoor zorgt dat de premies ook voor de WA beperkt Casco omhoog gaat.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen

Vaste lasten als je op kamers gaat? Zorg dat je deze dingen goed regelt.

Studeren? Wat moet je regelen als je op kamers gaat.

Dinsdag 10 augustus 2021 12:54

Ondanks dat studenten steeds vaker thuis blijven wonen, gaat een kwart (25%) toch binnen 12 maanden op zichzelf wonen. Tijd voor financiële onafhankelijkheid. Maar wat kost dat nou? Op jezelf wo...

Lees meer
Veel stellen vergeten de 'lopende verzekeringen' te regelen

Uit elkaar of scheiden: Welke verzekeringen moeten verdeeld worden?

Dinsdag 20 augustus 2019 16:05

Scheiden is een vaak emotionele achtbaan met veel gedoe. Want uit elkaar gaan betekent ook dat de vaste lasten voor allebei veranderen. Er wordt vaak gedacht aan de hypotheek. Maar niet...

Lees meer
Rondom een scheiding zijn er voor de autoverzekering zijn verschillende scenario’s mogelijk.

Uit elkaar of scheiden: Hoe zit het met de autoverzekering?

Dinsdag 06 augustus 2019 10:26

Autoverzekering en schadevrije jaren bij scheiding Bij een scheiding wordt vaak gekeken naar verzekeringen die een waarde hebben. Een autoverzekering vertegenwoordigd in zekere zin ook een bepaalde...

Lees meer
Heeft een huisdierverzekering nut?

Huisdierverzekering afsluiten slim of 'kat in de zak'?

Maandag 04 oktober 2021 07:07

Vandaag is het dierendag. Natuurlijk wil je het beste voor je trouwe twee- of viervoeter dus denk je na over een huisdierverzekering. Maar heeft zo'n verzekering eigenlijk wel nut? In dit artikel ...

Lees meer