Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Dit zijn de vijf meest voorkomende vakantieschades in eigen land

Donderdag 13 april 2023 07:45Frank van de Ven
Weet jij welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet kunt declareren?

Weet jij welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet kunt declareren?

Als je in het buitenland vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Ook als je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. In eigen land kun je ook te maken krijgen met pech en schades. In dit blog lees je wat de vijf meest voorkomende schades zijn. We leggen je graag uit welke verzekeringen je het beste kunt afsluiten.


Top 5 vaakst geclaimde vakantieschades

  1. Smartphone/e-readers/tablets
  2. Brillen/lenzen
  3. Koffer/tas
  4. Fiets
  5. Zorgkosten
In dit blog lees je alle tips over schade of diefstal op vakantie.


1. Smartphone/e-readers/tablets

Veel mensen kunnen zich een leven zonder telefoon, tablet of e-reader niet meer voorstellen. Als je telefoon of camera beschadigd raakt of gestolen wordt, krijg je een vergoeding vanuit de reisverzekering. Deze is in de meeste gevallen gemaximeerd tot een bepaald bedrag. Daarnaast kan er een eigen risico van toepassing zijn. Dit staat in de polisvoorwaarden. 

 

2. Brillen/lenzen

Eén van de meest geclaimde vakantieschades zijn schades aan brillen en lenzen. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat zes op de tien Nederlanders een bril (of contactlenzen) heeft. Wanneer je tijdens je vakantie je bril beschadigt, kun je de schade verhalen op je reisverzekering. Als je een aanvullende zorgverzekering met vergoeding voor brillen en lenzen hebt, dien je de claim eerst daar in te dienen. Deze gaat namelijk voor op je reisverzekering. Daarnaast keert een reisverzekering in de meeste gevallen een gemaximeerd bedrag uit minus een eventueel eigen risico.

Tip van Customer Care: Neem altijd een creditcard mee als je op vakantie gaat. Zo kun je onverwachte kosten voor vervangend vervoer of andere extra uitgaven opvangen. De afschrijvingen van je creditcard dienen als bewijslast.
 

3. Koffer/tas

Je hebt al maanden zin in je vakantie en dan… Gaat een dief er met je bagage vandoor! Zorg ervoor dat je foto’s maakt van je koffer als je op vakantie gaat. Als je merkt dat je bagage weg is, meld dit dan direct bij de politie of gemeente waar je koffer of bagage is gestolen. Als je denkt dat je bagage is ontvreemd uit je reisaccommodatie vraag dan ook om bewijs van het hotel. Daarnaast bieden reisverzekeraars ook dekking voor beschadiging van bagage of eventueel vertraging van aankomst van bagage én het opnieuw moeten aanschaffen van noodzakelijke spullen tijdens de reis.  Hiervoor is tot een gemaximeerd bedrag een vergoeding vanuit de reisverzekering.  Bewaar in dat geval altijd de bonnetjes van de op reis aangeschafte spullen. 

 
Tip van Customer Care: Als je dure souvenirs koopt tijdens je vakantie zorg er dan voor dat je een bonnetje vraagt. Mochten je nieuwe hebbedingetjes gestolen worden dan kun je dat aan je reisverzekering doorgeven.

 

4. Fiets

De fietsvakantie wordt steeds populairder. Mocht je stalen ros het tijdens een zware klim onverhoopt begeven dan kun je de schade via je reisverzekering (bagagedekking voor fietsen) of fietsverzekering verhalen. Als je een fietsverzekering hebt, hoef je meestal geen extra dekking af te sluiten bij je reisverzekering. 

Tip van Customer Care: Als je een dure fiets hebt, kun je voor een doorlopende reisverzekering met bagagedekking kiezen. Deze fietsverzekering biedt een vergoeding van minimaal 1.000 euro. 


5. Zorgkosten

Je hoopt het natuurlijk nooit, maar je zult net zien dat jij die pechvogel bent die tijdens een excursie op vakantie ongelukkig ten val komt, zijn teen stoot in het zwembad of zich tijdens een fietstocht  bezeert. Je moet hiervoor een bezoekje aan de dokter brengen of in het slechtste geval in het ziekenhuis opgenomen worden. Je Nederlandse zorgverzekering gaat altijd voor. Echter biedt deze dekking volgens het Nederlandse tarief. Wanneer je de dekking voor geneeskundige kosten hebt meeverzekerd op je reisverzekering, worden tegen kostprijs alle (spoedeisende) zorgkosten vergoed welke niet door jouw zorgverzekering worden vergoed. Daarnaast ontzorgt de hulpdienst van je reisverzekering je door kosten rechtstreeks te betalen aan de zorgverlener en communicatie te voeren als je jezelf door de taalbarrière niet helemaal kunt redden. 
 
Tip van Customer Care: Wil je meer weten over je reisverzekering, het huren van een auto op vakantie of schade op reis? Lees dan ons verzekeringsblog
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Kuijper

Deze informaties zijn heel nuttig en ik dank u .
Als 82 jarige denk ik nog vaak dat het os zoals "vroeger" maar uw informatie houdt mij op de hoogte van wijzigingen.
De informatie over een reisverzekering is voor mij heel nuttig.


Maandag 08 mei 2023 16:38

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 08 mei 2023 16:57
Hartelijk dank voor uw mooie compliment. We gaan zeker door met verzekeringstips!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Weet jij waarop je moet letten als je een reis boekt?

Een goede reisverzekering geeft rust

Woensdag 12 april 2023 08:09

‌Veel mensen zijn bezig met het plannen van een vakantie. Als je dat doet, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen ...

Lees meer
De autoverzekering wordt duurder en ook voor de rechtsbijstandverzekering ga je meer betalen.

Ontdek wat jij aan stijgende verzekeringspremies kunt doen

Dinsdag 14 maart 2023 12:55

‌De verzekeringspremies stijgen en vooral de autoverzekering en opstalverzekering worden duurder. Uit onderzoek blijkt dat de tarieven gedurende het jaar stijgen. Kun je wat doen tegen deze oplop...

Lees meer
Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Verzeker je van goed advies voordat je op reis gaat

Maandag 09 januari 2023 08:09

‌Veel mensen zijn al bezig met het plannen van een vakantie later dit jaar. Als je daarmee bezig bent, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverze...

Lees meer
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 06 januari 2023 08:41

‌Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk. Verzekeringsadviseur Hakan Tas kan niet vaak genoeg benadrukken waarom deze verzekering verplichte kost is. In dit bl...

Lees meer