Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Een goede reisverzekering geeft rust

Woensdag 12 april 2023 08:09Frank van de Ven
Weet jij waarop je moet letten als je een reis boekt?

Weet jij waarop je moet letten als je een reis boekt?

Veel mensen zijn bezig met het plannen van een vakantie. Als je dat doet, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen moet je tijdig afsluiten om te voorkomen dat eventuele schade tijdens de geboekte reis niet gedekt worden. In dit blog lees je waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Wat precies verzekerd is op  een reisverzekering hangt af van de dekkingen die je kiest. Je kunt een reisverzekering namelijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Denk hierbij aan dekkingen voor onder andere winter- en onderwatersport, pechhulp voor de auto, annulering, geneeskundige kosten en ongevallen.

Als je een verzekering afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden te controleren. In de voorwaarden lees je wat er wel en niet gedekt is op jouw reisverzekering. Bijvoorbeeld op de bagagedekking wordt vermeld tot welk maximumbedrag bepaalde producten zijn meeverzekerd. Denk hierbij aan elektronische apparatuur (iPad, smartphone, laptop). Het eerste jaar keert een reisverzekering uit op basis van nieuwwaarde, na één jaar zul je een uitkering ontvangen op basis van dagwaarde of restwaarde.


Het nut van een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten voor een reis die je door een gedekte gebeurtenis moet annuleren of moet afbreken tot een maximum bedrag. Er zijn verschillende keuzes in verzekerde bedragen. Wanneer je een kortlopende reisverzekering wilt sluiten, dien je dit te doen binnen zeven dagen na het boeken van de reis. Bij een doorlopende reisverzekering geldt dit niet en hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Houd goed in de gaten wanneer je een reisverzekering afsluit. Er is een aantal voorwaarden aan verbonden waarmee je rekening moet houden. Wanneer je zo’n verzekering online boekt, wijst niemand je daarop. Als je de hulp van een tussenpersoon inschakelt zal hij of zij je graag uitleggen wat de mogelijkheden zijn en of het afsluiten van zo’n verzekering nog wel nut heeft.

 

Winter- en onderwatersport

Een reisverzekering gaat uit van standaard risico’s. Schaatsen of recreatief duiken zijn risico’s die meestal standaard zijn meeverzekerd op je reisverzekering. Ga je op vakantie skiën, snowboarden of bijvoorbeeld technisch duiken? (Voor een overzicht van alle sporten kun je het beste in de voorwaarden kijken.)

Zorg er dan voor dat je deze activiteiten aanvullend mee verzekerd op je reisverzekering zodat jij zorgeloos op reis kunt. Er zijn ook sporten die je niet op je reisverzekering kunt meeverzekeren. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld extreme sporten, Heli-skiën, schansspringen of freediving. Controleer dit goed wanneer je een reis boekt en bij twijfel, bel altijd met je tussenpersoon om het te overleggen.


Handige reistip

Kijk goed waar je naartoe gaat. Het is belangrijk om de dekking van je reisverzekering te controleren. Zo weet je zeker wat past bij jouw geboekte reis. Denk dan aan bijvoorbeeld wereld- of Europadekking en winter- en onderwatersporten. Ook daar helpt je adviseur je daar graag bij.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

De autoverzekering wordt duurder en ook voor de rechtsbijstandverzekering ga je meer betalen.

Ontdek wat jij aan stijgende verzekeringspremies kunt doen

Dinsdag 14 maart 2023 12:55

‌De verzekeringspremies stijgen en vooral de autoverzekering en opstalverzekering worden duurder. Uit onderzoek blijkt dat de tarieven gedurende het jaar stijgen. Kun je wat doen tegen deze oplop...

Lees meer
Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Verzeker je van goed advies voordat je op reis gaat

Maandag 09 januari 2023 08:09

‌Veel mensen zijn al bezig met het plannen van een vakantie later dit jaar. Als je daarmee bezig bent, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverze...

Lees meer
Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die schade vergoedt die jij, jouw partner, jouw kinderen of huisdieren veroorzaken. Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk.

Alles wat je moet weten over de aansprakelijkheidsverzekering

Vrijdag 06 januari 2023 08:41

‌Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ontzettend belangrijk. Verzekeringsadviseur Hakan Tas kan niet vaak genoeg benadrukken waarom deze verzekering verplichte kost is. In dit bl...

Lees meer
Verzekeren is complex. Wanneer je een adviseur hebt gevonden, zal hij je helpen en informeren over belangrijke zaken zoals de opstal- en inboedelverzekering.

Waarom de hulp van een verzekeringsadviseur zo waardevol is

Woensdag 04 januari 2023 11:08

‌ Het online afsluiten van verzekeringen wordt steeds populairder omdat het eenvoudig én goedkoop is. Dit betekent dat de rol van de tussenpersoon verkleind wordt en dat is iets waar verzekerin...

Lees meer