Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Een zonnige toekomst voor zonnepanelen | Hoogste opbrengst juli ooit door toename zonuren

Maandag 05 augustus 2019 12:51Margot Boesveld
Wanneer haal je optimaal rendement uit uw zonnepanelen

Wanneer haal je optimaal rendement uit uw zonnepanelen

Een zonnige toekomst voor zonnepanelen | Hoogste opbrengst juli ooit door toename zonuren

De toekomst ziet er zonnig uit

Goed nieuws voor degene die in zonnepanelen wil investeren. Afgelopen jaar was het de op een na zonnigste jaar was dat ooit in Nederland gemeten is, met 2.085 zonuren. En afgelopen juli was de opbrengst van zonne-energie 8% hoger dan in de gemiddelde juli maand van de afgelopen jaren. Het rendement zonnepanelen wordt elk jaar hoger. Zo blijkt uit cijfers van milieu centraal. 

Dit komt door de toenemende zonnestraling. Door de verbeterde luchtkwaliteit, heeft de zon steeds vaker vrij spel. Er is namelijk minder concentratie stikstofdioxide in onze lucht en er is minder vaak mist. Vergeleken met 1980 was de hoeveelheid zonnestraling die Nederland bereikt in 2012 met 25% toegenomen. De komende jaren wordt het zonniger.

Maar let op extreme hitte. De huidige klimaatverandering brengt ook uitdagingen met zich mee. Door de hitte kan het rendement zelfs afnemen. Bij een temperatuur van boven de 25 graden verliest een zonnepanelen rendement en brengt hij minder op.

Rendement voor zonnepanelen stijgt en stijgt

Het rendement op zonnepanelen schiet omhoog. Zonne-energie boekte in de periode 2 augustus 2018 tot en met 2 augustus 2019 een rendement van 52,4% (bron iex.nl Beleggingsonderzoek Trend Invest). Door innovaties in de zonnecellen en de omvormers wordt zonne-energie steeds aantrekkelijker. Daarnaast daalt kostprijs van elektriciteit die is opgewekt met zonne-energie voortdurend. Terwijl elektriciteit opgewekt met fossiele energie niet tot nauwelijks in prijs daalt. Kortom een solide investering. Het internationaal Energie Agentschap verwacht zelfs dat de markt voor zonne-energie over de periode 2017-2022 met 136% zal groeien.

Efficiëntie zonnepanelen verhogen

Wanneer u optimaal rendement uit uw zonnepanelen wil halen is het goed om stil te staan bij de installatie en een goed leg-plan. Denk goed na vóórdat u zonnepanelen gaat plaatsen. Het begint met de omvormer. De omvormer heeft namelijk ook last van de warmte. Plaats deze indien mogelijk in een koele ruimte. Dat betekent een hoger rendement en de omvormer gaat langer mee. In het dak geplaatste zonnepanelen worden warmer, dus is het beter om te kiezen voor panelen die de warmte goed ‘kwijt’ kunnen. Of kies voor PVT panelen, die in combinatie met uw watervoorziening gecombineerd kunnen worden. 

Via de Vastelastenbond kan u ook hoogwaardige panelen aanschaffen met een terugverdientijd van 4 jaar. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op. Dan kunnen we je er meer over vertellen. 

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Rendement zonnepanelen sparen of beleggen in kaart gebracht

Rendement spaargeld, beleggen en zonnepanelen

Maandag 29 juli 2019 15:28

Nederlanders staan er om bekend om waar voor ons geld te willen krijgen. Oftewel als we ergens in investeren willen we het liefst zoveel mogelijk verdienen op de investering: Rendement ...

Lees meer
Zonnepanelen collectieve veiling of huren. Wat is een verstandige keuze?

Zonnepanelen collectieve veiling versus individueel aanschaffen

Maandag 29 juli 2019 13:05

Collectieve veiling zonnepanelen gaat ten koste van kwaliteit. Er zijn tegenwoordig verschillende constructies om zonnepanelen op jouw dak te leggen. Zo kan je zonnepanelen huren, een duurzaamhe...

Lees meer
ontwerp een zonnestroomsysteem correct, met een duidelijk leg-plan, zodat alle zonnepanelen in de zon liggen.

De waarheid over omvormers en optimizers

Dinsdag 16 juli 2019 14:26

Omvormer, micro-omvormers of power optimizers. Wat is het verschil en waar kiest u voor? Met omvormer wordt de centrale omvormer bedoeld. De centrale omvormer is het apparaat tussen ...

Lees meer
Zorg voor een gecertificeerd installatiebedrijf

Zonnepanelen aanschaffen, waar moet je op letten

Vrijdag 12 juli 2019 15:01

Jouw eigen zonnepaneleninstallatie | Zo pak je dat aan!  Wil je zonnepanelen kopen, dan is het belangrijk te kiezen voor echte kwaliteit.  Met deze 4 tips schaf je eenvoudig je zo...

Lees meer