Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Rendement spaargeld, beleggen en zonnepanelen

Maandag 29 juli 2019 15:28Margot Boesveld
Rendement zonnepanelen sparen of beleggen in kaart gebracht

Rendement zonnepanelen sparen of beleggen in kaart gebracht

Nederlanders staan er om bekend om waar voor ons geld te willen krijgen. Oftewel als we ergens in investeren willen we het liefst zoveel mogelijk verdienen op de investering: Rendement

Nu de rente van het spaargeld naar een minimale rentepercentage is gezakt, zijn veel Nederlanders zich aan het orienteren op andere manieren voor een goed financieel rendement. Het rendement kan worden uitgedrukt in geld of als een percentage van het beginvermogen. Voor veel mensen is dit een doorslaggevende factor bij het maken van (financiële) beslissingen. Hoe verhoudt het rendement van zonnepanelen zich ten opzichte van spaargeld of beleggen? 

Rendement Zonnepanelen| Hoog rendement, laag risico

Wie wil er nu niet een hoog rendement en een laag risico? In de meeste gevallen neemt het rendement af naarmate het risico afneemt. Met zonnepanelen kan je een rendement behalen van 15% tot 20% met een minimaal risico. In goede beursjaren behaal je wellicht hetzelfde rendement, maar in slechte jaren kan er ook 20% van de inleg verdwijnen.

Onderstaand een overzicht van het rendement op lange termijn en het risico.

Gemiddeld rendement*

Risico op verlies van inleg

Zonnepanelen

12,1%

Klein

De zon schijnt elk jaar (ongeveer) evenveel.  Let wel goed op dat je een degelijk zonnepanelensysteem aankoopt bij een betrouwbare partij.

Beleggen

5,0%

Groot

Koersen van aandelen kunnen hard stijgen en dalen.

Obligaties

1,7%

Klein tot groot

Obligaties hebben een status van AAA tot C, waarbij de kans op kredietrisico van zeer klein naar extreem groot gaat. Risico bij obligatie is dat de rente of inleg niet terug betaald kan worden.

Sparen

0,6%

Heel klein

In Nederland hebben we het deposito garantie stelsel waarmee jouw banktegoeden tot € 100.000 zijn gegarandeerd.

*Gemiddeld rendement is berekend na inflatie (gemiddelde inflatie sinds 1900 is 2,9%). Bron: Global Investment Returns Yearbook 2016 (Credit Suisse)

Nog meer rendement behalen? Kijk naar je energiecontract

De Vastelastenbond biedt zonnepanelen van hoge kwaliteit waarmee je een mooi rendement kan maken. Hetgeen je opwekt, wordt gesaldeerd met jouw verbruik waardoor jouw energieverbruik een stuk lager wordt. Echter met de Switch Service kunnen we er ook voor zorgen dat jouw energietarieven fors lager worden (laagste prijsgarantie). Hierdoor stijgt het rendement naar boven de 20%. De besparing bij 12 zonnepanelen inclusief Switch Service is ca. € 1100 per jaar. Een systeem met 12 zonnepanelen kost ca. € 4300. Dit heb je dus binnen 4 jaar al terug verdiend.

Sparen versus beleggen in bitcoins

Op dit moment krijg je op jouw lopende rekening geen rente en op jouw spaarrekening slechts 0,05%. De zekerheid dat je je geld terug krijgt is groot. Dit is zelfs gegarandeerd tot € 100.000. Met beleggen in Bitcoins kan je een gigatisch rendement behalen, maar ook van de ene op de andere dag alles verliezen. Hoeveel risico je bereid bent om te nemen is geheel aan jou. 

Je kan geen rechten ontlenen aan genoemde rendement en berekeningen. Je bent altijd zelf verantwoordlijk om het risico en rendement te calculeren. 

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Patrick

Een uitstekende set van 12 zwarte zonnepanelen incl montage kan voor 3000 euro ex BTW. (Aangezien je de BTW doorgaans terug kunt vorderen ex BTW).
Als elektra 21 cent kost per kWh levert de set 714 euro per jaar op.
Je bent een dief van je eigen portemonnee als je een goed geschikt dak hebt.

Zondag 20 oktober 2019 13:22

rutger stolk

Het gemak waarmee wordt gesteld, nog geen 10.000 euro. Weet u wel hoeveel 10.000 euro is? Hoeveel mensen dromen van zo een groot bedrag?
waar moet je dat vandaan halen als je geen spaargeld hebt en je hypotheek op het maximum zit?????

Woensdag 21 augustus 2019 09:19

Jim van den Oever

We hebben sinds 4 maanden panelen en deze werken perfect goedkoop top qualiteit en alle afspraken prima nagekomen qua rendement ook ok 30 stuks en nu na 4 maanden 4.3 mega watt op een inverstering van nog geen 10.000 euro.
Over rendement gesproken.

Woensdag 31 juli 2019 12:58

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Zonnepanelen collectieve veiling of huren. Wat is een verstandige keuze?

Zonnepanelen collectieve veiling versus individueel aanschaffen

Maandag 29 juli 2019 13:05

Collectieve veiling zonnepanelen gaat ten koste van kwaliteit. Er zijn tegenwoordig verschillende constructies om zonnepanelen op jouw dak te leggen. Zo kan je zonnepanelen huren, een duurzaamhe...

Lees meer
ontwerp een zonnestroomsysteem correct, met een duidelijk leg-plan, zodat alle zonnepanelen in de zon liggen.

De waarheid over omvormers en optimizers

Dinsdag 16 juli 2019 14:26

Omvormer, micro-omvormers of power optimizers. Wat is het verschil en waar kiest u voor? Met omvormer wordt de centrale omvormer bedoeld. De centrale omvormer is het apparaat tussen ...

Lees meer
Zorg voor een gecertificeerd installatiebedrijf

Zonnepanelen aanschaffen, waar moet je op letten

Vrijdag 12 juli 2019 15:01

Jouw eigen zonnepaneleninstallatie | Zo pak je dat aan!  Wil je zonnepanelen kopen, dan is het belangrijk te kiezen voor echte kwaliteit.  Met deze 4 tips schaf je eenvoudig je zo...

Lees meer
Zonnepanelen huren, leasen, kopen, wat is slim?

Zonneparken | Zonnepanelen delen, Zonne-obligaties en meer

Dinsdag 16 april 2019 09:49

Ze zijn steeds meer in trek. Collectieve zonneparken, zonne-energie leasen, zon obligaties (zonnedelen) of het huren van zonnepanelen. Energieleveranciers zoals NLE, Eneco en Nuon adverteren hier ook ...

Lees meer