Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Extra 200 euro compensatie energierekening lage inkomens

Vrijdag 10 december 2021 15:49Frank van de Ven
Circa 800.000 huishoudens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen, krijgen van hun gemeente 200 euro extra op hun bankrekening gestort. Dit bedrag is een compensatie voor hun hoge energierekening.

Circa 800.000 huishoudens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen, krijgen van hun gemeente 200 euro extra op hun bankrekening gestort. Dit bedrag is een compensatie voor hun hoge energierekening.

Om mensen met inkomens die op of net boven het sociaal minimum uitkomen te helpen met hun energierekening, stort de overheid 200 euro extra op hun bankrekening. Vanwege de fors gestegen energieprijzen moeten huishoudens meer betalen voor hun energierekening.

Om deze circa 800.000 huishoudens te helpen, trekt demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) extra geld uit. Deze steunmaatregel bedraagt 200 miljoen euro. Gemeenten betalen dit bedrag uit. Dit extra geld komt boven op de 3,2 miljard euro die het kabinet al eerder had toegezegd om de energiebelasting eenmalig te verlagen.

Huishoudens met een gemiddeld gebruik betalen daardoor volgend jaar circa 400 euro minder aan energiebelasting. Dat bedrag is niet genoeg voor de laagste inkomens, dus vandaar dat de meest kwetsbare huishoudens een tegemoetkoming van 600 euro krijgen. Wanneer dit geld gestort wordt, is nog niet bekendgemaakt. 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

an

veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven (=veel mensen zijn al blij met een belofte en geloven alles)
200 euro beloven voor energie, eerst begin januari 2022 nu eerste kwartaal,nu lees ik..... ze weten het niet wanneer het gestort wordt,mensen die weinig geld hebben wachten daarop,maar eerst storten dan pas komen met ,jullie hebben (de burgers) daar recht op.

Woensdag 09 februari 2022 14:57

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Faillissement Sepa Green Energy dupeert circa 20.000 klanten

Donderdag 09 december 2021 14:40

‌ Sepa Green Energy heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om hun leveringsvergunning in te trekken. De hoge inkoopkosten van energie zijn de reden van de failliss...

Lees meer
Budget Energie en NLE willen vanaf 2022 maandelijks hun variabele tarieven aanpassen aan de marktontwikkelingen. Dat betekent dat klanten maandelijks een andere rekening krijgen.

Maandelijkse wijziging variabele tarieven Budget Energie en NLE

Dinsdag 07 december 2021 16:19

‌Per 2022 passen energiebedrijven Budget Energie en NLE hun variabele tarieven maandelijks aan. Dit betekent dat deze partijen van de twee halfjaarlijkse momenten (in januari en  juli) afsta...

Lees meer
Energiebedrijf Anode Energie heeft faillissement aangevraagd.

Anode Energie vierde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Woensdag 01 december 2021 20:00

‌Anode Energie is alweer het vierde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning wordt ingetrokken door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). De onderneming vraagt deze week fai...

Lees meer
De variabele energietarieven - waar iedereen nieuwsgierig naar is - zijn bekend gemaakt.

Variabele energietarieven 2022 bekend

Donderdag 09 december 2021 13:36

‌Energieleveranciers verhogen de variabele tarieven per 1 januari 2022. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (AMC) hebben zo'n 3,5 miljoen Nederlanders een variabel contract lop...

Lees meer