Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Faillissement Sepa Green Energy dupeert circa 20.000 klanten

Donderdag 09 december 2021 14:40Frank van de Ven
Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Sepa Green Energy heeft faillissement aangevraagd, waardoor circa 20.000 klanten op zoek moeten naar een nieuwe energieleverancier.

Sepa Green Energy heeft toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) gevraagd om hun leveringsvergunning in te trekken. De hoge inkoopkosten van energie zijn de reden van de faillissementsaanvraag. Dit betekent dat er inmiddels vijf energiebedrijven faillissement hebben aangevraagd. Circa 20.000 mensen moeten op zoek naar een nieuwe energieleverancier.

 

Hoge inkoopkosten energie

Sepa Green Energy liet de inkoop van energie uitvoeren door het bedrijf Energie I&V dat op 3 december failliet werd verklaard. Door dat faillissement ging de inkooppositie voor elektriciteit van Sepa Green Energy verloren. Dat betekende dat Sepa Green Energy geconfronteerd werd met hoge inkoopkosten die zijn niet op zich konden nemen. De curator van het energiebedrijf heeft tot 22 december de tijd om een leverancier te vinden die tienduizenden klanten wil overnemen.

 

Faillissement vijfde energieleverancier

Het faillissement kan nadelig uitpakken voor klanten, omdat de kans bestaat dat zij naar hun welkomstbonus of te hoge termijnbedrag kunnen fluiten. Sepa Green Energy is na Welkom Energie, Enstroga, Allure Energie en Anode Energie de vijfde energieleverancier die faillissement heeft aangevraagd. Door de extreem hoge gasprijzen kunnen energiebedrijven de inkoop van energie niet meer bekostigen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Budget Energie en NLE willen vanaf 2022 maandelijks hun variabele tarieven aanpassen aan de marktontwikkelingen. Dat betekent dat klanten maandelijks een andere rekening krijgen.

Maandelijkse wijziging variabele tarieven Budget Energie en NLE

Dinsdag 07 december 2021 16:19

‌Per 2022 passen energiebedrijven Budget Energie en NLE hun variabele tarieven maandelijks aan. Dit betekent dat deze partijen van de twee halfjaarlijkse momenten (in januari en  juli) afsta...

Lees meer
Energiebedrijf Anode Energie heeft faillissement aangevraagd.

Anode Energie vierde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Woensdag 01 december 2021 20:00

‌Anode Energie is alweer het vierde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning wordt ingetrokken door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). De onderneming vraagt deze week fai...

Lees meer
De variabele energietarieven - waar iedereen nieuwsgierig naar is - zijn bekend gemaakt.

Variabele energietarieven 2022 bekend

Donderdag 09 december 2021 13:36

‌Energieleveranciers verhogen de variabele tarieven per 1 januari 2022. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (AMC) hebben zo'n 3,5 miljoen Nederlanders een variabel contract lop...

Lees meer
Allure Energie is na Welkom Energie en Enstroga het derde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning is ingetrokken.

Allure Energie derde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Donderdag 18 november 2021 12:13

‌Allure Energie is failliet en heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd de leveringsvergunning in te trekken. Na Welkom Energie en Enstroga is dit het derde energieb...

Lees meer