Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Anode Energie vierde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Woensdag 01 december 2021 20:00Frank van de Ven
Energiebedrijf Anode Energie heeft faillissement aangevraagd.

Energiebedrijf Anode Energie heeft faillissement aangevraagd.

Anode Energie is alweer het vierde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning wordt ingetrokken door toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). De onderneming vraagt deze week faillissement aan bij de rechtbank van Rotterdam. Op de website stelt Anode Energie dat het wegvallen van hun energieleverancier de reden is dat de stekker eruit getrokken wordt.


Leveringsverplichting

De partij waar Anode Energie hun energie inkoopt, kan zijn leveringsverplichtingen niet meer nakomen. Het inkoopbeleid en het niet kunnen nakomen van de leveringsverplichting speelde Anode Energie parten. Zo’n 14.000 kleinverbruikers zijn klant waaronder een deel via wederverkopers. Er is nog geen curator gevonden die de klanten van het gevallen energiebedrijf gaat omvallen. Mocht er niet op korte termijn een opziener in beeld zijn, dan verdeelt de ACM de klanten over alle andere energieleveranciers. Lees hier wat er gebeurt als je energieleverancier failliet gaat.


Energiecrisis

Anode Energie werd in 2001 opgericht. Het twintigjarig bestaan van het energiebedrijf vormt de zwanenzang van de onderneming. Dit is het vierde energiebedrijf is dat is omgevallen tijdens de energiecrisis. Welkom Energie, Enstroga en Allure Energie gingen Anode Energie voor.


Solvabiliteit energiebedrijven

Enstroga viel in november. Eén van de partijen die het klantenbestand wilde overnemen was Anode Energie! Deze partij zou dan aan die klanten haar standaard variabel tarief aanbieden, zonder een lange opzegtermijn. ACM besloot echter dat de klanten van Enstroga over de overige leveranciers verdeeld zouden worden. De Vastelastenbond publiceerde begin oktober een solvabiliteitsonderzoek waarin de financiële situatie van energiebedrijven werd onderzocht. Anode Energie kwam daar – net als Enstroga -  niet heel sterk uit. Welkom Energie stond ver in het rood.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De variabele energietarieven - waar iedereen nieuwsgierig naar is - zijn bekend gemaakt.

Variabele energietarieven 2022 bekend

Donderdag 09 december 2021 13:36

‌Energieleveranciers verhogen de variabele tarieven per 1 januari 2022. Volgens de Autoriteit Consument & Markt (AMC) hebben zo'n 3,5 miljoen Nederlanders een variabel contract lop...

Lees meer
Allure Energie is na Welkom Energie en Enstroga het derde energiebedrijf waarvan de leveringsvergunning is ingetrokken.

Allure Energie derde energiebedrijf dat faillissement aanvraagt

Donderdag 18 november 2021 12:13

‌Allure Energie is failliet en heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gevraagd de leveringsvergunning in te trekken. Na Welkom Energie en Enstroga is dit het derde energieb...

Lees meer
Energiebedrijven houden zich aan de afspraak om de herkomst van grijze energie te vermelden. Ook de plaatsing van het sinds dit jaar verplichte stroometiket gebeurt volgens de regels.

Informatieverstrekking grijze stroom na feedback ACM op stoom

Woensdag 17 november 2021 09:09

De meeste berichtgeving op het gebied van energie is niet zo rooskleurig, want van explosieve prijsstijgingen en ingetrokken leveringsvergunningen wordt niemand vrolijk. Gelukkig valt er ook positie...

Lees meer
Enstroga is failliet verklaard. Na Welkom Energie is dit het tweede energiebedrijf dat door de energiecrisis is omgevallen.

Enstroga failliet door hoge gasprijzen

Dinsdag 09 november 2021 16:57

De leveringsvergunning van Enstroga is ingetrokken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het energiebedrijf is de tweede energie-aanbieder waarvoor het doek valt. Eerder ging het licht...

Lees meer