Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

ACM trekt leveringsvergunning Welkom Energie in

Woensdag 27 oktober 2021 12:26Frank van de Ven
De 90.000 klanten van Welkom Energie krijgen per 1 november hun energie via Eneco.

De 90.000 klanten van Welkom Energie krijgen per 1 november hun energie via Eneco.

L‌aatste wijziging artikel: 28 oktober 15:40 
 
De leveringsvergunning van Welkom Energie is beëindigd door Autoriteit Consument & Markt (ACM). Daarmee heeft het energiebedrijf een trieste primeur te pakken, stelt woordvoerder Tjitte Mastenbroek van ACM: “Het is het eerste bedrijf in deze energiecrisis waarvan de vergunning wordt ingetrokken.”  

De intrekking van de leveringsvergunning betekent dat bestaande contracten worden stopgezet door ACM. Welkom Energie mag per 1 november geen elektriciteit en gas meer leveren. Eneco neemt de lopende contracten over en verzorgt voor deze mensen de elektriciteits- en gasvoorziening. Er volgt nog wel een eindafrekening van Welkom Energie.
 

Faillissement

Er is sprake van een faillissement en dat betekent dat de circa 90.000 klanten van Welkom Energie overgaan naar Eneco. Bij deze leverancier krijgen zij een nieuw contract op basis van de huidige, veel hogere energietarieven. Tot 1 december zitten zij vast aan dit nieuwe contract. Het is ook nog onduidelijk of de welkomstbonus die nieuwe klanten van Welkom Energie beloofd werd, nog uitgekeerd gaat worden. Lees in dit artikel meer over wat er kan gebeuren wanneer jouw energieleverancier failliet gaat. 
 

Stopzetten

Door de hoge gasprijzen kon Welkom Energie de leveringszekerheid niet meer garanderen. De afgelopen winter was kouder dan gedacht, waardoor het bedrijf meer verbruik moest voorfinancieren dan gepland. Door de explosief gestegen gasprijzen kan het energiebedrijf dit financieel niet meer voor elkaar boksen.   
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het is niet rechtsgeldig om energiecontracten eenzijdig op te zeggen en consumenten forse tariefstijgingen voor te schotelen.

ACM kan dwangsom opleggen aan energiebedrijven die verzaken

Dinsdag 26 oktober 2021 10:44

‌Het eenzijdig opzeggen van contracten door energieleveranciers is niet alleen onrechtmatig, maar voortaan ook een erg dure aangelegenheid. Energiebedrijven die lopende contracten willen stopzett...

Lees meer
Vandebron verdubbelt de variabele tarieven per november. In eerste instantie zou deze tariefwijziging pas in januari 2022 ingaan.

Variabele tarieven Vandebron in stroomversnelling geraakt

Maandag 25 oktober 2021 07:53

‌ Klanten van Vandebron met een variabel tarief krijgen al vanaf november te maken met een verdubbeling van de gasprijzen. In eerste instantie zou de stijging pas in 2022 ingaan, maar dat houdt ...

Lees meer
De Autoriteit Consument & Mark (ACM) wijst energiemaatschappijen op hun verantwoordelijkheden. Een contract eenzijdig openbreken om prijsverhogingen door te voeren mag niet.

Eenzijdige contractbeëindiging energiemaatschappijen is niet rechtsgeldig

Donderdag 21 oktober 2021 13:57

‌ De gastekorten zorgen niet alleen voor hoge energierekeningen, maar ook voor leveringsproblemen. Recentelijk stuurde energiemaatschappij Enstroga een brief naar zijn klanten met het verzoe...

Lees meer
Eneco Energie heeft interesse in Welkom Energie

Eneco wil Welkom Energie overnemen

Dinsdag 19 oktober 2021 12:22

U‌pdate: 28-10-2021: Inmiddels is de leveringsvergunning van Welkom Energie ingetrokken. Dat betekent dat het contract van de 90.000 klanten wordt stopgezet. Tot 1 december 2021 geldt een overgan...

Lees meer