Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Enstroga failliet door hoge gasprijzen

Dinsdag 09 november 2021 16:57Margot Boesveld
Enstroga is failliet verklaard. Na Welkom Energie is dit het tweede energiebedrijf dat door de energiecrisis is omgevallen.

Enstroga is failliet verklaard. Na Welkom Energie is dit het tweede energiebedrijf dat door de energiecrisis is omgevallen.

De leveringsvergunning van Enstroga is ingetrokken door de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het energiebedrijf is de tweede energie-aanbieder waarvoor het doek valt. Eerder ging het licht uit voor Welkom Energie.
 

Leveringsvergunning energiebedrijf ingetrokken

ACM trok op verzoek van Enstroga de leveringsvergunning in, omdat het energiebedrijf geen gas of elektriciteit meer kan leveren. Vanaf komende vrijdag staakt de onderneming met energielevering. Door de gastekorten en de hoge energieprijzen kan Enstroga geen stabiele levering meer verzorgen voor de 150 klanten. Mensen die gebruikmaken van de diensten van Enstroga worden verdeeld over andere energieleveranciers.
 

Plotse tariefwijziging

Dat het niet lekker liep bij Enstroga was geen geheim. Het energiebedrijf stuurde brieven waarin eenzijdig vaste contracten werden ontbonden, omdat klanten niet akkoord gingen met plotse tariefwijzigingen. Toen deze brieven verstuurd werden, telde het energiebedrijf nog 300 klanten. ACM legde Enstroga een dwangsom van 15.000 euro op, omdat het eenzijdig opzeggen van contract niet rechtsgeldig is.
 

Overstappen

Klanten van Enstroga worden zoals gezegd verdeeld over andere energiebedrijven. Zij krijgen hier nog bericht over. In de tussentijd ontvangen zij nog energie van Enstroga. Wanneer een nieuwe leverancier een aanbod doet, hebben consumenten nog dertig dagen de tijd om te beslissen. Het is mogelijk om over te stappen naar een  andere aanbieder.


ACM onderzoekt

Klanten van Enstroga ontvangen nog en eindafrekening. Het is onzeker of mensen die nog geld tegoed hebben van deze failliete energieleverancier dit bedrag terugkrijgen. Het ACM gaat dat onderzoeken. 
 

Solvabiliteitsproblemen

De Vastelastenbond onderzocht de solvabiliteit van verschillende energiebedrijven en publiceerde begin oktober een statusoverzicht. Een aantal partijen verkeerde in financiële problemen. Welkom Energie hoorde daar ook bij. Eind oktober werd de leveringsvergunning van deze energieaanbieder ingetrokken en ging het klantenbestand over naar Eneco. Enstroga kwam niet positief uit dit onderzoek van de Vastelastenbond.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

ACM controleert energiebedrijven die zich niet aan de afspraken houden.

Energiebedrijven houden zich volgens ACM niet aan de regels

Dinsdag 09 november 2021 10:50

Door gastekorten kampen energiebedrijven met leveringsproblemen, zodat de prijzen opgevoerd moeten worden. Mensen met een vast energiecontract zitten goed zou je denken, maar Enstroga besloot eenzij...

Lees meer
Is het rechtsgeldig wat er gebeurd is met de overname van Welkom Energie en Eneco?

Is tariefwijziging Eneco oude klanten Welkom Energie rechtsgeldig?

Woensdag 03 november 2021 09:14

‌Halverwege oktober vroegen Welkom Energie en Eneco nog om toestemming voor een overname bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Twaalf dagen later kondigde Welkom Energie hun faillisse...

Lees meer
De Vastelastenbond pleit voor het uitvoeren van stresstests om te voorkomen dat kleine energiebedrijven omvallen.

Vastelastenbond pleit voor stresstest voor energiebedrijven

Vrijdag 29 oktober 2021 08:00

‌ Door cyclisch stresstests uit te voeren, had voorkomen kunnen worden dat energiebedrijven als Welkom Energie omvallen. Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond denkt dat er een hoop e...

Lees meer
De 90.000 klanten van Welkom Energie krijgen per 1 november hun energie via Eneco.

ACM trekt leveringsvergunning Welkom Energie in

Woensdag 27 oktober 2021 12:26

L‌aatste wijziging artikel: 28 oktober 15:40    De leveringsvergunning van Welkom Energie is beëindigd door Autoriteit Consument & Markt (ACM). Daarmee heeft het energ...

Lees meer