Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Meld je aan voor eengratis adviesgesprek

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Heb je vragen over
jouw verzekeringen?

Onze adviseurs helpen je graag en kijken naar de mogelijkheden in een gratis adviesgesprek. Houd je huidige polissen bij de hand en plan een gesprek in op jouw voorkeurstijd.

Meer informatie

Voorkom vakantiestress met onze handige tips!

Dinsdag 18 april 2023 07:58Frank van de Ven
Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten zeer verstandig.

Als je op vakantie gaat, is een reisverzekering afsluiten zeer verstandig.

Vakantie is leuk maar soms ook stressvol. Heb ik het gas uitgezet, staat de slaapkamerlamp nog aan en is de deur eigenlijk wel gesloten? Deze vragen wil jij jezelf niet stellen als je na een lange autorit op jouw vakantieadres aankomt. In dit blog krijg je praktische tips waarmee je met een gerust gevoel op vakantie kunt.

Als je een vakantie boekt, is een reisverzekering afsluiten erg belangrijk. Dat gaat op voor zowel reizen binnen als buiten Europa. Wanneer je met de auto op avontuur gaat, moet je daar rekening mee houden als je jouw reisverzekering afsluit. Neem voor vertrek ook meteen je autoverzekering onder de loep zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Behalve een reisverzekering is je inboedelverzekering ook iets wat je goed moet checken. Wanneer je op vakantie gaat, laat je je woning voor langere tijd onbeheerd achter. Als je onlangs nog dure apparatuur gekocht hebt, is het verstandig om dit aan te laten passen op je inboedelverzekering. Het dievengilde zou er maar vandoor gaan met jouw gloednieuwe stereo terwijl jij op het strand ligt. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent en dure spullen gedekt zijn!


Tien vakantietips

Neem voor vertrek jouw inboedel door en maak foto’s van dure spullen. De politie heeft registratiekaarten waar je jouw spullen kunt noteren bij diefstal. Wordt er ingebroken, dan is de kans groter dat je je spullen terugkrijgt.
 

Inboedelverzekering

 • Haal alle stekkers uit het stopcontact. Voorkom een hoge energierekening en haal de stekkers van je wasmachine, droger, computer, koffiezetapparaat en andere apparaten uit het stopcontact. Zo voorkom je sluipverbruik. Vergeet ook de apparatuur op zolder en in de schuur niet.
   
 • Tijdschakelaars zijn je beste vriend. Beschik je over tijdschakelaars? Gebruik deze dan voor lampen in en om de woning. Zo brandt er op vaste tijden licht in jouw woning wat inbrekers af schrikt. Je kunt ook een tijdschakelaar tussen het stopcontact en een radio zetten. Als je de tijdschakelaar inschakelt op het moment dat je niet thuis bent, lijkt je woning bewoond. Bijkomend voordeel is dat de kosten voor stroom beperkt blijven.
   
 • Scherm jouw vakantiekiekjes op social media af. Natuurlijk wil je graag die leuke vakantiemomenten delen, maar doe dat alleen met vrienden en familie. Ook inbrekers zitten op social media en zien jouw bezoekje aan het zwembad als een uitnodiging om je woning leeg te halen. Wees dus voorzichtig met wat je deelt (en vooral met wie)!
   
 • Vergeet je reservesleutel niet! Heb je een reservesleutel onder de bloempot bij de deur verstopt? Haal deze weg en voorkom dat inbrekers je woning betreden.
   
 • Verstop kostbare apparatuur. Laptops, iPads en andere audiovisuele apparatuur zijn maar beperkt verzekerd. Zorg ervoor dat deze dure spullen niet zichtbaar zijn voor inbrekers. Dat geldt ook voor sieraden. Ook deze kostbaarheden  worden tot een bepaald maximumbedrag vergoed.
   
 • Zet je container vast en stop de ladder in je schuur. Maak het een dief niet te gemakkelijk. Berg je kliko op en zet ladders in de schuur. Zo maak je het insluipers moeilijker om op je dak te komen of via je raam je woning te betreden.
   
 • Noteer op label van de koffers alléén je telefoonnummer en e-mailadres. Zet je huisadres nooit op je ruimbagage. Deze etiketjes worden soms door de verkeerde mensen gelezen wanneer jij nietsvermoedend koffie zit te drinken op het vliegveld.
   
 • Regel bezoek. Zorg ervoor dat iemand jouw brievenbus leeghaalt en je post op tafel legt. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is.
   
 • Bied je woning als vakantieadres aan. Je kunt er ook voor kiezen om vrienden of familie een vakantie in jouw woning te gunnen. Zo weet je zeker dat je woning veilig is en hoef jij je geen zorgen te maken over de stopcontacten én je maakt een ander blij.

Reisverzekering regelen

Voordat je op reis gaat, is het slim om je reisverzekering te checken. Als deze verzekering doorlopend is, kijk dan of jouw polis nog overeenkomt met het type reis dat je gaat maken. Denk hierbij aan winter- of onderwatersport of pechhulp voor je auto. Heb je geen reisverzekering? Regel dit dan nog voordat je op vakantie gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt ook de hulp van de Vastelastenbond inschakelen. Wij staan voor je klaar! 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Verzekeringen | Afspraak maken

Weet jij welke kosten worden gedekt bij een reisverzekering en wat kun je beter wel of niet kunt declareren?

Dit zijn de vijf meest voorkomende vakantieschades in eigen land

Donderdag 13 april 2023 07:45

‌Als je in het buitenland vakantie viert, is het logisch om een reisverzekering af te sluiten. Ook als je ervoor kiest om niet over de grens te gaan, is het verstandig om een reisverzekering af...

Lees meer
Weet jij waarop je moet letten als je een reis boekt?

Een goede reisverzekering geeft rust

Woensdag 12 april 2023 08:09

‌Veel mensen zijn bezig met het plannen van een vakantie. Als je dat doet, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverzekering. Zulke verzekeringen ...

Lees meer
De autoverzekering wordt duurder en ook voor de rechtsbijstandverzekering ga je meer betalen.

Ontdek wat jij aan stijgende verzekeringspremies kunt doen

Dinsdag 14 maart 2023 12:55

‌De verzekeringspremies stijgen en vooral de autoverzekering en opstalverzekering worden duurder. Uit onderzoek blijkt dat de tarieven gedurende het jaar stijgen. Kun je wat doen tegen deze oplop...

Lees meer
Verzekeringsadviseur Hakan tas legt in dit blog uit waarop je moet letten voordat je een reis boekt.

Verzeker je van goed advies voordat je op reis gaat

Maandag 09 januari 2023 08:09

‌Veel mensen zijn al bezig met het plannen van een vakantie later dit jaar. Als je daarmee bezig bent, is het belangrijk dat je goed nadenkt over het afsluiten van een reis- of annuleringsverze...

Lees meer