Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Gastoevoer pijplijn Nord Stream vooralsnog constant

Vrijdag 22 juli 2022 09:05Frank van de Ven
Volgens exploitant Nord Stream AG is de gaslevering zo'n 40 procent van het normale niveau.

Volgens exploitant Nord Stream AG is de gaslevering zo'n 40 procent van het normale niveau.

In de loop van donderdag 21 juli is de gastoevoer door de Nord Stream 1-pijplijn gestabiliseerd. Ook ’s nachts bleef de gasstroom naar Duitsland via de Oostzee constant, meldt exploitant Nord Stream AG. De angst van het Westen dat Rusland de gaskraan dicht zou draaien, is vooralsnog ongegrond.

Volgens exploitant Nord Stream AG is de gaslevering zo'n 40 procent van het normale niveau. Dat is dezelfde hoeveelheid als voor de sluiting voor onderhoud. Het team van Nord Stream stelt er nu een constante stroom gas door de pijplijn komt. Deze hoeveelheid is goed is voor ruim 29 gigawattuur per uur wat neerkomt op 700 gigawattuur energie per etmaal.
 

Oplossingen gascrisis

Nord Stream 1 lag sinds begin vorige week tien dagen stil vanwege gepland onderhoud. Het Westen was bang dat Rusland de gaskraan na het onderhoud nog verder dicht zou draaien of de gastoevoer helemaal zou afsluiten. In de tussentijd werkt de Europese Unie aan oplossingen om op een dichte Russische gaskraan te anticiperen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom laat weten dat de gaslevering aan klanten met een langetermijncontract “door overmacht” niet op tijd op.

Beperkte gaslevering Gazprom: EU roept lidstaten op om gasverbruik drastisch te beperken

Donderdag 21 juli 2022 10:15

‌ De Europese Commissie werkt hard aan een aanbevelingsplan om lidstaten te overtuigen om hun gasverbruik direct te verlagen. Met deze actie hoopt de Europese Unie (EU) het gasverbruik te vermin...

Lees meer
Directeur Dirk-Jan Wolfert maakt zich grote zorgen over het verloop van de energiecrisis: “Dat er in de rustige zomerperiode zulke prijsstijgingen plaatsvinden, is extreem verontrustend.

PERSBERICHT: Onderzoek Vastelastenbond: Inkoopprijzen energieprijzen stegen ruim 30 procent in 3 weken

Donderdag 21 juli 2022 06:45

‌ In 3 weken tijd stegen de inkoopprijzen van energie ruim 30 procent en het eind van deze stijging is nog niet in zicht. Energiebedrijven die medio juli energie inkopen voor 2023 krijgen met fo...

Lees meer
In 2021 vielen in een tijdsbestek van een half jaar zes energiebedrijven om en dat moet voorkomen worden. De ACM verscherpt het toezicht.

ACM wil extra eisen stellen aan energieleveranciers

Dinsdag 19 juli 2022 16:08

‌ Om de financiële gezondheid van energieleveranciers beter te monitoren, gaat Autoriteit Consument & Markt (ACM) strengere eisen stellen aan bedrijven die elektriciteit of gas leveren ...

Lees meer
In dit blog beantwoordt directeur Dirk-Jan Wolfert de zeven meest gestelde vragen over de switch naar Gewoon Energie.

Alle veelgestelde vragen over de switch naar Gewoon Energie

Dinsdag 19 juli 2022 15:36

‌De Vastelastenbond en Gewoon Energie hebben de handen ineengeslagen en bieden gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld een jaarcontract aan. Met dit contract worden klanten beschermd tegen maande...

Lees meer