Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Alle veelgestelde vragen over de switch naar Gewoon Energie

Dinsdag 19 juli 2022 15:36Frank van de Ven
In dit blog beantwoordt directeur Dirk-Jan Wolfert de zeven meest gestelde vragen over de switch naar Gewoon Energie.

In dit blog beantwoordt directeur Dirk-Jan Wolfert de zeven meest gestelde vragen over de switch naar Gewoon Energie.

De Vastelastenbond en Gewoon Energie hebben de handen ineengeslagen en bieden gebruikers van Energie Vanzelf Geregeld een jaarcontract aan. Met dit contract worden klanten beschermd tegen maandelijkse tariefwijzigingen waarvoor steeds meer aanbieders van variabele contracten kiezen. Een jaarcontract is in de huidige energiemarkt een unicum te noemen. Recentelijk werd een aantal klanten geswitcht naar Gewoon Energie en onze klantenservice ontving daar vragen over. In dit blog beantwoordt directeur Dirk-Jan Wolfert de zeven meest gestelde vragen.
 

Hoe is de samenwerking met Gewoon Energie ontstaan?


“Onze service Energie Vanzelf Geregeld is ontwikkeld om onze klanten aan het meest voordelige energiecontract te helpen. Door de aanhoudende energiecrisis zijn er amper tot geen contracten op de markt. Ondertussen is de helft van de Nederlandse huishoudens door het opdrogende aanbod overgegaan van een vast naar een variabel contract. Om de hoge inkoopprijzen op te vangen, kiezen steeds meer energieleveranciers ervoor om hun tarieven maandelijks aan te passen. Om onze klanten tegen deze prijsstijgingen te beschermen, hebben we alles op alles gezet om dan maar zelf voor een jaarcontract te zorgen. In onze zoektocht kwamen we uit bij Gewoon Energie, zowat de enige partij die het aandurfde om een langdurig contract aan te bieden.”


Hoe zit het eigenlijk met de solvabiliteit van Gewoon Energie?


“Gewoon Energie maakt onderdeel uit van Innova Energie. Uit ons solvabiliteitsonderzoek dat we in oktober 2021 presenteerden, kwam Innova Energie niet goed uit de bus. Onze zorgen verdwenen als sneeuw voor de zon toen we recentelijk inzage kregen in de jaarcijfers van Gewoon Energie. Dit groeibedrijf heeft zijn zaakjes op orde en is van rood naar oranje gegaan. Uiteraard gaat de Vastelastenbond niet in zee met partijen die we niet vertrouwen en waarvan de kans bestaat dat ze kunnen omvallen.”


Hoe zit het met mijn overstap naar Gewoon Energie als ik zonnepanelen heb?


“Als je zonnepanelen hebt en een variabel contract, zetten we je niet direct over naar Gewoon Energie. Je gaat pas volgend jaar over omdat dit met salderen te maken heeft. Om het overzicht te behouden, is de overstap na de verrekening van de teruglevering gepland. Je overcapaciteit wordt namelijk verrekend aan het eind van het jaar zodat je per 1 januari 2023 fris start. Tot die tijd hoef je niets te doen. De zaak is anders wanneer je zonnepanelen hebt en  over een aflopend vast contract beschikt. Wanneer jouw contract afloopt, zetten we je direct over naar het jaarcontract van  Gewoon Energie. De tarieven van de teruglevering zijn 100 procent het kale daltarief. Deze informatie is ook terug te vinden in de contractbevestiging.”


Mijn contract eindigt en het duurt nog tot volgend jaar voordat ik naar Gewoon Energie ga. Wat gebeurt er in de tussentijd?


“Voordat je contract bij Gewoon Energie ingaat, ga je van je huidige contract over naar een variabel tarief bij je huidige energieleverancier. Dat is goedkoper dan de overstap naar een variabel contract bij een nieuw energiebedrijf. Wij weten wanneer de verschillende leveranciers hun variabele tarieven aanpassen en houden daar rekening mee. Tot de overstap naar Gewoon Energie is variabel blijven bij je huidige leverancier de beste – en meest voordelige - optie. De switchdatum is zo afgesproken met Gewoon Energie.”


Ik heb nog niets gehoord over een overstap. Wat nu?


“Wees niet bang want we zijn je niet vergeten! Het is ontzettend druk bij onze klantenservice waardoor we niet zo snel reageren als je van ons gewend bent. Dit betekent niet dat er niets gebeurt. Jij komt ook aan de beurt en we doen ons best om je zo snel mogelijk te mailen. Houd je mailbox (en spamfilters) goed in de gaten want er is een bericht onderweg.”


Het maandbedrag dat jullie hebben voorgesteld is lager dan het tarief dat Gewoon Energie voorlegt!


“Dat kan kloppen. Het bedrag dat Gewoon Energie voorlegt, is een gemiddelde. Dit tarief wijkt waarschijnlijk af van onze berekening. Geen reden voor paniek want je kunt na aanmelding bij Gewoon Energie zelf je maandbedrag aanpassen naar jouw specifieke situatie. Het hoge bedrag is uit voorzorg opgesteld en bedoeld om consumenten te beschermen. Wanneer je maandbedrag namelijk te laag is ingesteld, loop je het risico om een hoge eindafrekening te ontvangen. Dat wil Gewoon Energie niet vandaar dat ze kiezen voor een hoog gemiddeld maandbedrag. Wanneer je het bedrag aanpast aan jouw geschatte verbruik kom je waarschijnlijk veel lager uit.”


Jullie aanbod is niet interessant voor mij. Hoe meld ik mij af voor het jaarcontract bij Gewoon Energie?


“In onze mail waarin we de switch aankondigen, staat onderaan een grote groene button. Als je op die knop klikt, annuleer je de overstap naar Gewoon Energie. Wanneer je je niet afmeldt, ontvang je een mail ter bevestiging van de overstap naar Gewoon Energie. Je hebt dan nog veertien dagen bedenktijd. Wil je binnen deze termijn alsnog van de overstap afzien dan kun dat per e-mail doorgeven aan energiecontract@vastelastenbond.nl en dan verzorgen wij de opzegging bij Gewoon Energie.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

A.C. Brillenburg Wurth

Mijn contract met Greenchoice loopt af en heb me vandaag ingeschreven. wat is jullie gemiddelde reactie tijd met een voorstel.

Donderdag 10 november 2022 12:21

Reactie Vastelastenbond:

Donderdag 10 november 2022 12:33
Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Houd uw mailbox (en spamfilter) goed in de gaten want het kan erg snel gebeuren dat we een aanbod voor u hebben.

Henk Ottenheijm

Dank voor jullie reactie. Wachten een volgend aanbod af.

Met vriendelijke groet,

Henk Ottenheijm

Maandag 03 oktober 2022 17:18

W.Goerdin

Beste mensen,

Aangezien u (Vaste lastenbond) samenwerkt met Gewoon Energie vraag ik mij af hoe onafhankelijk u nog bent bij het zoeken en adviseren van een nieuwe leverancier.

Met vriendelijke groet

Vrijdag 30 september 2022 11:11

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 11:09
Zoals we al eerder aangaven, hebben we gesprekken gevoerd met een aantal partijen. Gewoon Energie had het beste aanbod.

Normaal gesproken vergelijken we jaarlijks jaarcontracten van verschillende energieleveranciers met elkaar en kijken we naar de wensen van onze klanten én de financiële gezondheid van energieleveranciers. Nu de energiecrisis aanhoudt en er geen jaarcontracten zijn, moeten we anders te werk gaan. Er valt niets te vergelijken omdat er geen jaarcontracten zijn.

Omdat we onze klanten niet in de kou willen laten staan, zijn we naar partijen gaan zoeken die wat voor onze klanten kunnen betekenen. Uiteindelijk kwamen we bij Gewoon Energie uit omdat deze partij hun tarieven wilde aanpassen naar een relatief gunstig niveau. Als de crisis voorbij is, gaan we door op de manier die we voor ogen hebben: klanten jaarlijks laten overstappen zodat ze van de laagste tarieven profiteren en welkomstkorting krijgen bij hun nieuwe leverancier.

Thijssen

Tja, toch wel veel onduidelijkheden, allereerst er komt vanaf januari een energieplafond gas 1,50 en stroom 0,70 wat gas betreft is jullie prijs voor 1 jaar 2,15 is dit inclusief btw en alle heffingen ?
Maar betaal ik 2,15 terwijl t plafond op 1,50 gesteld wordt ?

Donderdag 29 september 2022 20:04

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 12:54
Op dit blog leest u meer over het prijsplafond en de gevolgen die dat voor het jaarcontract heeft (spoiler: het is erg gunstig!):
https://www.vastelastenbond.nl/blog/met-het-prijsplafond-wordt-het-1-jaar-vast-contract-nog-interessanter/

Ottenheijm

Geacht heer/mevrouw,
Ik heb op dit moment nog een vast energiecontract via Coolblue dat door jullie is geregeld. Maandbedrag € 359,00
tot 1 juli 2023.
Waar kom ik op uit als ik nu via Energie Vanzelf Geregeld switch naar een contract bij Gewoon Energie?
Gaarne advies en bericht wat ik het beste kan doen. Met vriendelijke groet. Henk Ottenheijm

Dinsdag 27 september 2022 16:48

Reactie Vastelastenbond:

Maandag 03 oktober 2022 13:41
Het jaarcontract bij Gewoon Energie is 'op'. Dit betekent dus dat het beschikbare aanbod al weg is. Het jaarcontract bij Coolblue is voor de deal met Gewoon Energie gesloten dus zijn de tarieven lager. U kunt het beste gewoon blijven zitten waar u zit en wachten op een volgend aanbod. u kunt in dit blog meer lezen over de tarieven en dergelijke:
https://www.vastelastenbond.nl/blog/wat-je-moet-weten-over-het-jaarcontract-van-de-vastelastenbond/

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Het kabinet wil snel met de gasboringen in de Noordzee starten om de gasvoorraad aan te vullen.

Kabinet wil versneld naar gas boren in Noordzee

Dinsdag 12 juli 2022 11:59

‌ Het kabinet wil haast maken met gasboringen in de Noordzee en daarom versneld een vergunning aanvragen. Normaal gesproken neemt een vergunningsaanvraag voor zo’n grootschalig project...

Lees meer
De Vastelastenbond onderzocht de variabele tarieven van 8 grote energieleveranciers en concludeert dat consumenten ondanks overheidssteun nog steeds met een lastenverzwaring te maken hebben.

PERSBERICHT: Variabele energietarieven stegen ondanks btw-verlaging in half jaar tijd 7 procent

Dinsdag 12 juli 2022 07:23

‌ Ondanks de btw-verlaging van 12 procent stegen de variabele energietarieven gemiddeld 7 procent in vergelijking met begin dit jaar. Consumentenorganisatie de Vastelastenbond onderzocht de vari...

Lees meer
Een manier om je te wapenen tegen de energiecrisis en je energierekening te drukken, is door je woning te isoleren.

Franse minister: ‘Europa moet zich voorbereiden op dichte gaskraan’

Maandag 11 juli 2022 09:21

‌De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire denkt dat Europa zich moet klaarmaken voor een wereld zonder Russisch gas. De minister acht het zeer waarschijnlijkt dat Rusland binnenkort stopt...

Lees meer
Er wordt 550 miljoen euro extra gereserveerd voor de energietoeslag laat minister Carola Schouten (Armoedebestrijding) aan de Tweede Kamer weten.

Kabinet verhoogt alsnog energietoeslag voor arme huishoudens

Vrijdag 08 juli 2022 12:07

‌Het kabinet helpt arme huishoudens door de energietoeslag op te hogen. Deze ondersteuning wordt gefinancierd uit de extra inkomsten die naar verwachting binnenkomen als gevolg van de hoge gaspri...

Lees meer