Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Global Marketing Bridge onder vuur bij Radar

Dinsdag 06 april 2021 08:58Margot Boesveld
Onbetrouwbare telemarketing bedrijven verkopers energiecontracten bederven het vertrouwen en de energiemarkt

Onbetrouwbare telemarketing bedrijven verkopers energiecontracten bederven het vertrouwen en de energiemarkt

Irritante energiebemiddelaars blijven doorn in het oog.

Gisteren werd er in de uitzending van Radar ingegaan op de klachten die binnenstromen over verschillende telemarketing verkopers. Ook bij de Vastelastenbond hebben we de laatste maanden diverse klachten over dergelijke bedrijven gekregen die beweren met ons samen te werken. We hebben al meerdere malen gewaarschuwd dat er ook uit naam van de Vastelastenbond wordt gebeld en onze achterban een stappenplan gegeven hoe hier mee om te gaan.

Op 1 februari maakte het programma Radar al een onderwerp: "Hoe kom je van de irritante verkoper af". Ze gingen verder op onderzoek uit en komen op een bedrijf (Global Marketing Bridge) dat verschillende bedrijven op haar naam heeft staan, zoals Landelijk energie collectief en Nederlandse Energie Servive. Een aantal klokkenluiders geven in de uitzending van Radar aan:  
  • Vestigingen draaien op hetzelfde nummer.
  • Ze zeggen samen te werken met de energieleverancier waar je nu bij zit. 
  • Offertes worden expres mooier gemaakt, maar tijdens de bandopname worden de 'echte' duurdere prijzen genoemd. 

Bel-me-niet-register en energieverbruik schatten

Het Bel-me-niet-register is in het leven geroepen om niet gebeld te worden. Helaas blijkt dit in de praktijk niet te werken "Even een bochtje er om heen maken." zeggen ze bij deze telemarketing bedrijfjes.  

Wat er verkeerd is, is dat mensen foutief en bewust verkeerd geïnformeerd worden. Zo wordt het vertrouwen van de consument beschadigd. 

Het klopt dat er inschatting gemaakt kan worden van het verbruik. Het probleem is alleen dat daar mee gesjoemelt wordt en een lager voorschotbedrag wordt genoemd. De wetgeving is daar voor aangepast. Tip van de Vastelastenbond: "Daarom is het extra belangrijk om te kijken naar de prijs per kWh, en de prijs per m3. Alleen dan kun je een goede vergelijking maken." 

Wie werken samen met GMB?

Vraag blijft welke energieleveranciers in Nederland toch in zee blijven gaan met deze jongens. Eneco, Essent, Engie en andere leveranciers maken de laatste jaren keer op keer gebruik van dergelijke telemarketingbureaus. Na eerdere uitzendingen van Radar over dit onderwerp beloofden sommige partijen beterschap. Of dit in de toekomst zo blijft valt nog te bezien.  Het blijft een luctratieve business en er zullen helaas altijd bedrijven zijn die over de schreef gaan. 

Je kan de aflevering van 1 februari hier terug kijken. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

eric

Niet alleen kwh en m3 prijs is bepalend ook de vaste leveringskosten per maand en voor elektralevering en voor gaslevering tellen mee hier zitten ook grote verschillen van 2.50 euro per maand per energiesoort in meeste gevallen elektra en gas dus 2 keer tot bijna 8 euro per maand is dus 16 euro per maand. valt mij klein beetje op bedrijven die veel cashback geven hebben ook meestal hoge vaste leveringskosten.

Donderdag 29 april 2021 19:23

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Energielabel blijkt voor veel huiseigenaren niet bekend

40 procent van huiseigenaren kent energielabel niet

Donderdag 18 maart 2021 13:35

‌1 op 4 Nederlanders weet energielabel woning niet Ondanks dat het energielabel sinds 2008 verplicht is, weet 40 procent van de Nederlandse huiseigenaren niet welk energielabel hun woning ...

Lees meer
Stroom in Nederland door opwekking uit windparken fors gestegen.

Elektriciteits- productie in 2020 naar recordhoogte

Zaterdag 13 maart 2021 11:15

‌De netto-elektriciteitsproductie hangt sterk samen met de binnenlandse en buitenlandse vraag naar elektriciteit. Het verbruik in Nederland was in 2020 2,2 miljard&nbs...

Lees meer
Verwijderen van gasaansluiting particulier kost geen geld meer

Geen kosten voor verwijderen gasaansluiting

Maandag 01 maart 2021 07:59

‌Geen rekening meer af je van het gas af wil Consumenten hoeven niet te betalen wanneer ze hun gasaansluiting laten verwijderen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaald. De v...

Lees meer
Nederlandse gasproductie gaat omlaag, terwijl het verbruik stijgt. Daar zijn verschillende redenen voor

Gasverbruik Nederland afgelopen vijf jaar met 5,2 miljard m3 toegenomen

Maandag 22 februari 2021 09:26

‌Ondanks de inspanningen om meer aardgasvrije woningen te bouwen, is de afgelopen 5 jaar het gasverbruik van Nederlandse huishoudens flink toegenomen. Dat schrijft het Financieel Dagblad. Ga...

Lees meer