Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Grote steden willen energierekening minima verlichten met 1.000 euro

Woensdag 16 maart 2022 10:12Frank van de Ven
Huishoudens met een financiële buffer kunnen de mogelijkheden van woningverduurzaming verkennen.

Huishoudens met een financiële buffer kunnen de mogelijkheden van woningverduurzaming verkennen.

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht willen dat minima meer gecompenseerd worden voor hun energierekening. De overheid wil gezinnen die het niet breed hebben tegemoet komen met 200 euro. Die compensatie is veel te laag stellen de vier steden in een brief die naar de Tweede Kamer verstuurd is.

1.000 euro is een realistischer bedrag om minima te ondersteunen met het betalen van hun energierekening, stellen de steden. Dit is bedoeld om te “voorkomen dat mensen door het ijs zakken” is in de brief te lezen. De wens van de briefschrijvers is dat minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) met energiebedrijven afspreekt “dat huishoudens dit jaar niet worden afgesloten vanwege betalingsachterstanden.”
 
Jetten heeft gehoor gegeven aan dit verzoek en sprak afgelopen week met energieleveranciers. Uit dit gesprek kwam de afspraak dat energiebedrijven hun klanten helpen als zij in betalingsproblemen komen. "We willen absoluut voorkomen dat mensen worden afgesloten. Als mensen in de problemen komen, moeten ze zo snel mogelijk worden geholpen door de energiebedrijven”, stelt de minister.

Afsluitbrief

De overheid schiet te hulp. Als een burger een 'afsluitbrief' van de netbeheerder ontvangt wanneer een energiebedrijf het contract wil stopzetten, krijgt hij tien dagen de tijd om het probleem met de leverancier op te lossen. Zo kan er bijvoorbeeld een betalingsregeling worden afgesproken. Het kabinet roept burgers op om bij acute betalingsproblemen aan te kloppen bij de gemeenten. Verder geeft Jetten aan dat het kabinet werkt aan maatregelen om te voorkomen dat mensen met een toch al kleine portemonnee er hard op achteruitgaan in koopkracht.

De oproep om burgers tegemoet te komen met een compensatie van 1.000 euro is bedoeld voor ongeveer 800.000 huishoudens. Eind vorig jaar liet het kabinet weten dat zij mensen met lage inkomens tegemoet zouden komen met een financiële bijdrage van 200 euro. Dit bedrag is bedoeld om de steeds hoger wordende energierekening op te vangen. Sindsdien zijn de energietarieven nóg verder gestegen door de oorlog in Oekraïne. Inmiddels leven circa 550.000 mensen in ons land in ‘energiearmoede’. Door de hoge prijzen kunnen zij de energienota niet betalen.
 

Duurzaamheidsleningen

Huishoudens met een financiële buffer kunnen de mogelijkheden van woningverduurzaming verkennen. Er zijn verschillende duurzaamheidsleningen en andere financieringsmogelijkheden beschikbaar die de implementatie van energiebesparende maatregelen aantrekkelijker maken.

De plaatsing van zonnepanelen verlaagt je energierekening en dat is zeker in deze tijd een prettig vooruitzicht. Ook woningisolatie is een goede manier om je gas- en stroomverbruik terug te dringen. Het aanvragen van een duurzaamheidslening is relatief eenvoudig.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

De energiemarkt verkeert in crisis nu Oekraïne door Rusland is binnengevallen. De energietarieven  gaan opnieuw door het dak.

Vastelastenbond geeft update over energiecrisis

Vrijdag 04 maart 2022 08:20

‌De ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne hebben grote gevolgen voor de energiemarkt en de gasprijs in het bijzonder. Op de toonaangevende beurs van Amsterdam steeg de prijs 60 procent ...

Lees meer
De energiemarkt is volop in beweging en de tarieven gaan door het dak. De crisis in de Oekraïne zet de situatie nog meer op scherp.

PERSBERICHT: Beste oplossing energiecrisis zo snel mogelijk overstappen naar eenjarig energiecontract

Donderdag 24 februari 2022 11:51

‌Het grensconflict tussen Oekraïne en Rusland escaleert en dat heeft gigantische gevolgen voor Nederlandse huishoudens. Wanneer de Europese Unie sancties aan Rusland oplegt, brengt dat de gaslev...

Lees meer
Nu de energietarieven (nog steeds) torenhoog zijn, is het de moeite waard om aan energiebesparende maatregelen na te denken.

Kies juist nu voor energiebesparende maatregelen: Energietarief steeg binnen jaar 86 procent

Vrijdag 18 februari 2022 15:34

‌De energietarieven zijn 86 procent duurder geworden en dat houdt in dat een huishouden gemiddeld 1.300 euro meer betaalt voor de energierekening. Bijna de helft van de Nederlanders heeft een var...

Lees meer
De prijzen van olie en gas zijn nog nooit zo hoog geweest. Hoe dat komt, lees je in dit artikel.

Olie- en benzineprijs explosief gestegen

Donderdag 17 februari 2022 11:26

‌De prijzen voor een vat olie zijn in de afgelopen zeven jaar nog nooit zo hoog geweest. Voor een vat Noordzeeolie moesten handelaren afgelopen maandag 96,78 dollar (85,39 euro) aftikken. Ook be...

Lees meer