Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Groter aantal automobilisten kiest voor een allrisk verzekering

Donderdag 14 maart 2024 16:38DirkJan Wolfert
Allrisk verzekeringen populairder

Allrisk verzekeringen populairder

In 2023 was er een opvallende toename van het aantal autobezitters dat ervoor koos om hun voertuig allrisk te verzekeren, inclusief dekking voor schade aan hun eigen auto.

Volgens Geld.nl, op basis van eigen gegevens, koos vorig jaar 47% van de autobezitters voor deze uitgebreide dekking bij hun autoverzekering. Dit was een aanzienlijke stijging ten opzichte van het iets meer dan 36% in 2022.

Bij een autoverzekering zijn er doorgaans drie dekkingsopties: WA, WA+ (beperkt casco) en WA+ volledig casco, ook wel bekend als allrisk. Met een allrisk-verzekering worden vrijwel alle schades aan de eigen auto vergoed. Ook de vergoeding bij diefstal of total loss is doorgaans toereikend om een vervangende auto aan te schaffen. De WA+ beperkt casco-variant vergoedt daarentegen alleen schades aan anderen en sommige schades aan de eigen auto, zoals die veroorzaakt door storm of diefstal.

"Consumenten kiezen duidelijk vaker voor het verzekeren van schades aan hun eigen auto", aldus Amanda Bulthuis, expert op het gebied van geld en verzekeringen bij Geld.nl. Bulthuis suggereert dat dit te maken kan hebben met de financiële onzekerheid die consumenten vorig jaar ervoeren. "Door de inflatie ervaren huishoudens steeds hogere kosten en hebben ze vaker moeite om rond te komen. In zo'n situatie is het geruststellend te weten dat als er iets met je auto gebeurt, je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien," voegt Bulthuis toe.

Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering

Onze verzekeringsadviseur Amber van Beers legt uit wat beginnende bestuurders wel of juist niet moeten doen om de kosten van hun autoverzekering zo laag mogelijk te houden.

Torenhoge autoverzekering laat beginnende Amsterdamse bestuurder financieel in de prak rijden

Maandag 17 juli 2023 01:00

‌Beginnende bestuurders uit Amsterdam die een auto willen kopen, doen er verstandig aan om zich te verdiepen in de verzekeringspremies. Een WA-verzekering voor een 18-jarige Amsterdammer kost g...

Lees meer
In zeven jaar tijd is de premie voor de WA-verzekering verdubbeld, blijkt uit onderzoek.

Autoverzekering bijna 20 procent duurder dan jaar ervoor

Woensdag 21 juni 2023 08:56

‌Autobezitters moeten dieper in de buidel tasten als ze hun nieuwe polis binnenkrijgen, want in vergelijking met vorig jaar is de premie 19,6 procent gestegen. Deze prijsstijging betekent dat er ...

Lees meer
 Ben jij verzekerd tegen zwalkend fietsende piraten, kikkers en andere bijzonder uitgedoste verkeersdeelnemers met een stuk in de kraag?

Ben jij goed verzekerd tegen carnaval(partijen)? Check je autoverzekering

Vrijdag 17 februari 2023 04:44

‌ ‌Carnaval barst los en dat betekent dat het tijd wordt om je autoverzekering nog snel goed onder de loep moet nemen. In deze periode neemt het aantal eenzijdige ongelukken tussen beschonk...

Lees meer
Het onderscheidend vermogen van een autoverzekering afsluiten bij de Vastelastenbond is de combinatie van een aantrekkelijke, lage prijs én de expertise van een tussenpersoon.

Op zoek naar een voordelige autoverzekering met de service van een tussenpersoon?

Vrijdag 28 oktober 2022 10:06

‌ De autoverzekering is een verzekering waar vaak weinig bij wordt stilgestaan. Wanneer zo’n verzekering eenmaal is afgesloten, verdwijnt deze van het netvlies en dat is jammer. Voorta...

Lees meer